Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

SkiStar lanserar sommarkonceptet SkiStar Sports & Adventures!

SkiStar tar ett historiskt steg: Lanserar sommarkonceptet SkiStar Sports & Adventures!

SkiStar gör nu den största satsningen någonsin på sommarsäsongen i bolagets 45-åriga historia. Det ökade intresset de senaste åren att vistas i fjällen året runt visar att hemestertrenden är här för att stanna. Att många dessutom vill vara aktiva på semestern tillsammans med familj och vänner och att leva hållbart gör att SkiStar satsar på ett komplement till skidprodukten och lanserar SkiStar Sports & Adventures. Dessutom knyter bolaget till sig de folkkära sportstjärneparen Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson samt Emil och Anna Jönsson Haag som ambassadörer för det nya semesterkonceptet.

-”På SkiStar vill vi främja en aktiv livsstil och naturupplevelser för alla och att umgås genom fysisk aktivitet på semestern tillsammans med familj och vänner. Med SkiStar Sports & Adventures vill vi inte bara fokusera på välmående och folkhälsa på vintern med alpin skidåkning utan också kunna komplettera med att erbjuda kompletta fjällupplevelser på sommaren med naturen i fokus”, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

SkiStar Sports & Adventures erbjuder ett grundutbud av aktiviteter med en padellektion eller en löptur på fjället, där gästen sedan kan fortsätta med ett äventyr i höghöjdsbanan eller lek i pumptrackbanan för att avsluta med en cykeltur. När aktiviteterna är avklarade kan den som vill varva ner med lite massage eller ett dopp i poolen för att sedan sova gott på SkiStars premiumboende SkiStar Lodge eller i en egen stuga.

Valle Kids Club och ny ungdomssatsning

För de små barnen i åldern 4-7 år introduceras Valle Kids Club; rörelseglädje och upplevelserika aktiviteter med Valle i nya sportkläder i samspel med naturen med fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. För 8-15-åringarna erbjuds t ex Teen Camp Bike; fartfylld cykling i alla dess former.

– ”SkiStar Sports & Adventures riktar sig mot en bred målgrupp som kanske aldrig tidigare semestrat i fjällvärlden på sommaren eller hösten. Konceptet riktar sig mot familjerna och vännerna som vill ha en aktiv semester med hög komfort och trivsel i kombination med aktivitet. Att bo bra, äta bra och samtidigt röra på sig även på sommarsemestern i fjällen är en trend som är här för att stanna”, fortsätter Stefan Sjöstrand.

SkiStar Sports & Adventures lanseras inför sommarsäsongen 2021 på SkiSkars destinationer i Trysil, Åre och Sälen. Konceptet består av basprodukter med aktiviteter som cykling, vandring, löpning, höghöjdsbanor, Zipline, padel, fiske och bad. Detta är basen och står för en stor del av besöken. Aktiviteterna Valle Kids Club och Teen Camp är också en del av återkommande veckoaktiviteter i basutbudet. Camp-produkter är speciella nedslag på destinationerna, där ett unikt erbjudande tas fram. Exempel på detta kan vara Multi Weekend i Trysil (Mountainbike, forsränning, klättring och hiking), Trail Running Camp i Sälen (med instruktör och coachning) eller Women’s Yoga Weekend i Åre.

Folkkära skidstjärnor som ambassadörer

För att utveckla Camp-produkterna ytterligare inleder SkiStar ett samarbete med några av våra mest folkkära skidsportsprofiler i Sverige som ambassadörer och deltagare i satsningen: paret Maria Pietilä Holmner, VM-medaljör och världscupsegrare i slalom och Hans Olsson, juniorvärldsmästare i Super G och enda manliga svensk som stått på pallen i störtloppsvärldscupen samt längdskidåkarparet Emil och Anna Jönsson Haag, som båda har OS- och VM-medaljer på sina meritlistor.

– ”Att kunna bidra till en aktiv livsstil och en bättre folkhälsa för alla är en självklarhet för oss. Därför känns mycket värdefullt att få vara med och bidra till SkiStars satsning på sommarsäsongen och att få fler att njuta av och uppleva vår fantastiska fjällmiljö i Sverige och Norge även på sommaren”, säger Maria Pietilä Holmner.

Bokningen av logi för SkiStar Sports & Adventure öppnar 24 september på skistar.com. Kompletta paket kommer att kunna bokas fr o m årsskiftet 2020/21.

För mer information, besök gärna: Sportsandadventures (Länken öppnas i nytt fönster)

Se även SkiStar Sports & Adventures film HÄR! (Filmen öppnas i nytt fönster)


OM SkiStar

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike.

Text; SkiStar
Bilder; SkiStar och SkiStar/Emrik Jansson