Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ny klättringsaktivitet på Billingen under oktober

I oktober erbjuder Next Skövde utomhusklättring med guide under tre lördagar. Under Sweden Outdoor Festival brukar klättring vara en av de mest populära aktiviteterna. Även om festivalen nu är inställd vill Next Skövde erbjuda klättring på vackra Billingen. Därför har vi utvecklat ett koncept kring utomhusklättring i samarbete med Billingen Outdoor.

Foto/Källa; Tobias Andersson/Next Skövde

Att klättra utmed Billingens rasbrant är en utmaning som ger möjlighet till en stor naturupplevelse. Belöningen kommer när man når toppen av klipporna och får en underbar utsikt över Skövde. Nu erbjuder Next Skövde i samarbete med Billingen Outdoor möjligheten till utomhusklättring på Billingen under tre lördagar i oktober.

– ”Klättring utomhus med guide är en unik aktivitet som finns på få ställen i Västsverige. Det är en väldigt häftig upplevelse som vi är glada över att kunna erbjuda nu i oktober”, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Klättringen kommer att genomföras i små grupper med guide. Samarbetspartner är det nystartade företaget Billingen Outdoor.

– ”Vi är väldigt taggade på att erbjuda klättring på Billingen till våra gäster. Det är en häftig upplevelse som vi gärna vill dela med oss av”, säger Fredrik Johansson på Billingen Outdoor.

Next Skövde bidrar till att Skövderegionen är välkomnande och attraktiv

Next Skövde (Länken öppnas i nytt fönster) är kommunens viktigaste redskap för att koordinera och positionera Skövde som destination. Bolaget ska driva och utveckla besöksnäringen så att den ökar mer än i riket. Bolaget ska verka för att utveckla Skövdes attraktionskraft.