Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Juobmovare i underbara Ammarnäs!

Ammarnäs (umesamiska Gávtjávrrie, sydsamiska Geavtse el. Geavtsjaevrie) är en småort i Sorsele kommun Västerbottens län (Lappland). Orten ligger på näset mellan Vindelälven och älvens dittills största biflöde Tjulån, vilka här mynnar i Gautsträsket. Ammarnäs ligger ovanför odlingsgränsen, där fjällsamebyarna har sina åretruntmarker. Renskötsel bedrivs på norra sidan om Vindelälven inom Grans sameby och på södra sidan inom Rans sameby. På orten finns också ett antal turismföretag, bland annat med verksamhet i Vindelfjällens naturreservat, som omsluter Ammarnäs. Kungsleden går genom orten.
KÄLLA; WIKIPEDIA (Webbplatsen öppnas i nytt fönster)

Klicka på bilden för större format!

Foto av, Ewa Nilsson, som driver Lappland Photo, är en Naturfotograf som bor i Lycksele, en stad mellan kust och fjäll i Västerbotten, Södra Lappland. Området bjuder på fantastiskt landskap, ett rikt djurliv och underbara naturupplevelser. Ewa lever ett aktivt liv ute i naturen tillsammans med sin hund och sin kamera. Hennes intresse för naturen och dess innevånare startade i tidiga barnaår och det var för ca 8 år sedan hennes bildintresse förde henne till naturfotografering.

Tusen varma tack för din medverkan med dessa fina bilder, Ewa! 

Ewa är medlem i Facebookgruppen, Dagens Sverigebild  (Webbplatsen öppnas i nytt fönster) Kika in här och bli medlem du med och se fler av Ewa´s bilder och tiotusentals andra fina bilder från Sverige!

SE ÄVEN ”Dagens Sverigebild – Fjällrävar” Med Ewa´s underbara bilder på Fjällrävar HÄR!