Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vi fortsätter att njuta av naturen på Norrvikens Trädgårdar!

Vilken sommar vi har haft på Norrvikens trädgårdar! Vi har njutit tillsammans med alla våra besökare och glatt oss över att se hur alla har njutit av natur, utställningar och umgänge. Familjer har mötts över generationer, äldre har strosat i avskildhet, små barn har stojat i Hasses glada trädgård, luncher har avnjutits i restaurangen och utställningarna har inspirerat gammal som ung. Allt har kunnat genomföras på ett säkert vis och för detta är vi så stolta.

Foto; Eva-Marie Furevi – Klicka på bilden för större format!

”Vi ställdes inför en situation i våras som vi, precis som alla andra, aldrig någonsin kunde föreställa oss, då bröllop, event och arrangemang flyttades fram eller ställdes in. Med detta till trots har vi ökat besöksantalet med 50% mot föregående år. Hemester och ändrade vanor har öppnat upp möjligheten för oss att nå helt nya målgrupper och tack vare en fantastisk personal har vi kunnat välkomna varje gäst på bästa vis. En extra kvittens fick vi via TripAdvisors utmärkelse Traveller´s choice 2020”, säger Camilla Berthilsson, VD på Norrvikens trädgårdar.

Nu närmar sig en färgsprakande period och parken kläs i höstskrud.Det blir ett annat Norrviken som visar sig. En ny skönhet i eldiga nyanser.

Med vetskapen om naturens kraft och mångas intresse av att fortsätta besöka Norrvikens trädgårdar, även under hösten, har vi beslutat att förlänga säsongen och välkomnar våra besökare under hela oktober”, fortsätter Camilla Berthilsson.

Samtidigt som säsongen förlängs bjuder Norrvikens trädgårdar in till nya utställningar och aktiviteter. Det finns något för alla generationer. Fotokonst, inspirerande utställning om Abelin och hans kärlek till äpplet, Apelrydsskolans tolkning av hösten för att nämna några. Under höstlovet står barnen i fokus då det bjuds in till spökvandring i parken och höstskoj i Hasses glada trädgård. I Norrvikens butik finner man inredningsdetaljer och unika antikviteter utvalda av Laserow. Önskar man värma sig är en varm choklad i Chocolaterian eller lättare lunch ett härligt alternativ.

Bilden ovan; Hasses glada trädgård är en trädgård för lek och lärande för Norrvikens yngsta besökare.
Foto; Bertil Hagberg

KORT INFORMATION OM UTSTÄLLNINGARNA DEN 3 OKTOBER – 1 NOVEMBER

Äpplen, Abelin och kärleken i Erikshus
Rudolf Abelin var en respekterad och prisbelönt pomolog med stora planer. I denna utställning lyfts just äpplet och vi får lära oss mer om Abelin och äpplet, denna mytomspunna och älskade frukt. Utställningen är gjord av Eva Canebro.

Höst i Victoriahuset i Victoriahuset
Se hur eleverna på Apelrydsskolan tolkat hösten i sin fotokonst. Här varvas fotografier med vackra äppeldekorationer.

Nutid möter dåtid i Villa Abelin
Fotograf Lena Evertsson fick i uppdrag att tolka tidsepoken renässansen på Norrvikens vis. Ta del av hennes underbara bilder i Villa Abelin.

Världen i en trädgård i glaspaviljongerna intill Victoriahuset
En personlig beskrivning och porträttering av grundaren Rudolf Abelin och hans verk och leverne. Öppnade redan mitten av maj och pågår fram till 1 november. Passa på och upptäck Abelin genom utställningsproducenten Eva Canebros nyfikna ögon.

Hasses glada trädgård: 3, 4, 28 och 31 oktober
Hasse Andersson och Monika Forsberg är på plats den 3 och 4 samt 28 och 31 oktober med ”Äppel, Päppel”. Det blir ett äppelkalas med musik och lek tillsammans med barnen.

För mer info om höstens utställningar och evenemang, se hemsidan här!  (Webbplatsen öppnas i ett nytt fönster)

Öppettider
Oktober: onsdag – söndag kl. 10-17
November: lördag & söndag kl. 10-17

Relaterade länkar  (Webbplatsen öppnas i ett nytt fönster)
Höst på Norrviken