Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Bilkåren rekryterar och utbildar förare till Sveriges totalförsvar.

Bilkåren rekryterar och utbildar fordonsförare till Sveriges totalförsvar, dvs både frivilliga till Försvarsmakten och till den civila krisberedskapen. Våra medlemmars engagemang bidrar till viktiga samhällsfunktioner. Vi gör skillnad på riktigt när det verkligen behövs.

Vi är ca 4.400 medlemmar som är med i ungefär 50 kårer spridda över hela landet. Alla, både män och kvinnor, oavsett ålder, som är svenska medborgare eller folkbokförda i Sverige är välkomna som medlemmar. Eftersom vi finns över hela landet hittar du en Bilkår nära dig!

Många av våra medlemmar utbildar sig för att bli en resurs som frivillig i Försvarsmakten eller i den civila krisberedskapen, men många nöjer sig också med att engagera sig i vår kårverksamhet eller med trafiksäkerhetsfrågor.

Vi samverkar med många olika organisationer och myndigheter och bland våra uppdragsgivare finns Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Svenska Kraftnät, Trafikverket, Polismyndigheten, Energimyndigheten, Länsstyrelser och kommuner.

Text och Bilder; Bilkåren  (Webbplatsen öppnas i nytt fönster)

Lämna ett svar