Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Stockholm tappar flest turistbesök i sommar!

Pandemin har slagit hårt mot Stockholm i sommar. Stockholms län backar med 64 procent under sommaren. Det är mer än riket i sin helhet, som backar med 37 procent för sommarens månader. Stockholms drabbas också hårdare än Malmö (-44 procent) och Göteborg (-54 procent). Under årets första åtta månader har antalet gästnätter i Stockholms län minskat med 5,7 miljoner eller 54 procent. Stockholms stad har tappat 62 procent jämfört med 2019.

Bilden ovan; Stockholm. Foto/Källa;  Michelle Maria, Pixabay – Klicka för större format

Mönstret är detsamma som tidigare under Covid-19 pandemin. Under juni-augusti minskar utländska besökare mest påtagligt (-87 procent), medan inhemska gästnätter sjönk något mindre med -47 procent. Även i riket som helhet minskar utländska övernattningar mest. I stort sett alla utländska målgrupper minskar mycket kraftigt.

”Stockholm är särskilt hårt drabbat av pandemin i sommar. Besöksnäringen har trots det öppnat upp med ansvar och kämpar hårt för att kunna erbjuda ett bra utbud med förutsättningar som finns. Tillsammans behöver vi nu fortsätta utveckla destinationen och inspirera till besök genom starka samarbeten och ansvarfullt agerande”, säger Caroline Strand, VD Visit Stockholm.
För augusti summerades antalet gästnätter på Stockholms läns kommersiella boendeanläggningar till 686 993 övernattningar. Under augusti i fjol, som var ett rekordår, bokfördes nästan 1,8 miljoner övernattningar. Det innebär en nedgång i antal gästnätter i augusti med -62 procent för 2020.

Om Visit Stockholm
Visit Stockholm är stadens officiella destinationsbolag. Bolaget utvecklar och positionerar Stockholm som tillgänglig och attraktiv plats under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad.

RELATERADE LÄNKAR (Länkarna öppnas i ett nytt fönster)
Visit Stockholm
Invest Stockholm
Stockholm Businessregion
(Här hittar du statistik och rapporter om besöksnäringen i Stockholmsregionen.)