Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Bli medlem på Moderskeppet!

Onlinekurser för digitalt kreativa
Hundratals onlinekurser och e-böcker i foto, bildbehandling, video och design. Nytt stort utbud om att jobba på distans och hålla webbseminarier. Som medlem får du obegränsad tillgång till 500 onlinekurser och e-böcker i verktyg, tekniker och program. Och det kommer nytt varje vecka!

REA
För endast 1199 kr per år får du hundratals onlinekurser, e-böcker och guider samt hjälp & råd i ett helt år.
Ordinarie pris 1499 kr • Du sparar 15% • 60 dagars ångerrätt
Psst, du kan istället välja att bli månadsmedlem för 119 kr/mån.

Läs mer här om REAN!

Bli medlem idag!
Jag, Carl Stridsberg, som driver ListitSweden.se, med flera andra webbplatser och bloggar, har själv varit medlem i många år och har lärt mig mycket. Alla på Moderskeppet är otroligt duktiga på det de lär ut, väldigt seriösa, serviceinriktade och vänliga om man behöver fråga något. Kurserna är himla kul att delta i. De är professionellt uppbyggda du vill bara gå vidare så fort som möjligt!

Här nedan ett par exempel på kurser. De har många många fler intressanta och roliga!

1. Tio sagolika effekter i Photoshop!

Gör om dina bilder till något ur sagornas värld! Magiska skogar, mystiska vinterlandskap och fantasieggande dimmiga vyer. Ord som beskriver riktigt vackra så kallade sagofotografier. Men hur skapar du rätt känsla? I den här kursen tar den mycket skickliga sagofotografen Maria Lindberg dig med i sitt skapande. Du får tio handfasta tips på hur du ger dina sagobilder en aura av mys och berättande. Du lär dig bland annat att justera färger, skapa volym i kläder och hår, lägga till solstrålar i din bild och skapa en målad känsla.
Läs mer här!

Sanna Lund guidar dig i iPhonens kamera-app

2. Smarta fotofunktioner i din iPhone 2019
Sanna Lund guidar dig i iPhonens kamera-app. Få koll på bra inställningar och användbara knappar. Lär dig fotografera panoraman, HDR-bilder och mjukt vatten med lång exponering. Sanna  lär dig ta bättre bilder med din iPhone. I en grundlig kurs guidar hon dig i hur du tar skarpa och välexponerade bilder som du stolt vill visa upp! Du får ta del av hennes favoritknep för att skapa djup när du fotar och får tips på smarta tillbehör. Du får även lära dig varför tredjedelsregeln är så bra och varför du ska hålla utkik efter det mulna vädret i din väder-app.
Läs mer här! 

3. Naturfoto – fånga människan!
Utforska naturen på hemmaplan och ta fantastiska bilder! Du behöver inte åka långt för att hitta imponerande naturupplevelser. Den svenska naturen kan vara magisk och är väl värd att utforska. Drömska skogar, forsande vattenfall och dimmiga vidder. Med människor i fokus ger du dina bilder en känsla av skala och tittaren blir ödmjuk inför miljöernas häpnadsväckande utbredning. I den här kursen berättar äventyrsfotografen Fredrik Schenholm hur du hittar de riktiga guldkornen och fångar dem på bild. Han ger dig tips på olika miljöer och platser som både ger dig ett litet äventyr och möjlighet till storslagna bildmotiv.
Läs mer här om denna kursen!

Studion de använder för att bland annat skapa sina kurser inom video

Mer om Moderskeppet
En plats att återvända till! Så tänkte grundaren Mattias Karlsson Sjöberg med namnet. Du ger dig ut och utforskar, och sedan kommer du hem till Moderskeppet för att skaffa nya kunskaper. Det var 2005 och Moderskeppet startade som en sajt om bildbehandling med Photoshop. Idag handlar Moderskeppet om så mycket mer än bara bildbehandling. Man lär ut foto, video, design och webb. Kunskap och verktyg som hjälper dig i ditt skapande.