Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Den 2 november öppnar Vansbrosimningen upp anmälan till 2021 års lopp!

Det har varit ett turbulent 2020 och även om det fortfarande stormar så har vi drömmar om framtiden. Vi väljer därför att öppna anmälan med avsikt att arrangera ett Corona-anpassat evenemang 2021, säger Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen.

Foto/Källa; Mickan Palmqvist – Klicka för större format

Programmet för 2021 har tagits fram utifrån rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten avseende möjlighet till god handhygien och att hålla avstånd.

Som komplement till helgprogrammen kommer deltagarna kunna delta i Vansbrosimningen Drop in, ett lopp, eller aktivitet, som kan genomföras när som helst i Vansbro under perioden 11 juli – 22 augusti, berättar Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen.

En stor förändring på programmet är att elit- och seedningsgrupperna i Vansbrosimningen och Vansbro Tjejsim flyttas från den traditionella Vansbrosimningshelgen till den 20-21 augusti. Vansbro Halvsim utgår som tävlingsklass medan tävlingsklass i Vansbro Kortsim tillkommer, för herrar och ungdomar.

De två första traditionella helgerna i juli vill vi manifestera motionsidrottande, folkhälsa och simkunnighet. De simmare som är fokuserade på resultat och tid kommer få sitt lystmäte den 20-21 augusti då vi kommer kora vinnare i den traditionella Vansbrosimningen, Vansbro Tjejsim och Vansbro Kortsim, säger Tomas Viker.

VANSBROSIMNINGEN 2021
Fredag 2 juli
Vansbro Öppen Älv
Vansbro Kortsim

Lördag 3 juli
Vansbro 10K
Vansbro Halvsim
Challenge Vansbro Kids
Challenge Vansbro Tryathlon
Challenge Vansbro Sprint

Söndag 4 juli
Challenge Medeldistans
Challenge Aqua Bike

Fredag 9 juli
Vansbro Halvsim
Vansbro Öppen Älv
Vansbro Vattenprovet

Lördag 10 juli
Vansbrosimningen, EXKL. ELIT- OCH SEEDNINGSGRUPPER

Söndag 11 juli
Vansbro Tjejsim, EXKL. ELIT- OCH SEEDNINGSGRUPPER
Vansbro Kortsim

ELITHELG I AUGUSTI
Fredag 20 augusti
Vansbro Kortsim för herrar och ungdomar – ENDAST ELIT- OCH SEEDNINGSGRUPPER
Vansbro Tjejsim – ENDAST ELIT- OCH SEEDNINGSGRUPPER

Lördag 21 augusti
Vansbrosimningen – ENDAST ELIT- OCH SEEDNINGSGRUPPER

Relaterade länkar (Länkarna öppnas i ett nytt fönster)
Så här Coronaanpassar vi Vansbrosimningen 2021
Klassikerloppen i Vansbro 2021
Challenge Vansbro

OM Vansbrosimningen 
Vansbrosimningen genomfördes för första gången år 1950 och är idag Sveriges största öppet vattenevenemang med över 12 000 deltagare. Utöver lopp i öppet vatten-simning ingår även tävlingar i triathlon. Vansbrosimningen är sedan 1971 en del av En Svensk Klassiker.