Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Visit Swedens sajt vinner Publishingpriset 2020

Visit Swedens sajt www.visitsweden.com vinner Publishingpriset 2020 i kategorin ”sajter som marknadsför destinationer”.

Visitsweden.com får högst poängbedömning i jämförelse med övriga medtävlande för både det visuella och det textuella innehållet.

Foto/Källa; Henrik Trygg – Klicka på bilden för större format

Juryns motivering: ”Visit Sweden – en vägvisare till Sverige. För en skickligt sammanhållen sajt med välskrivna och intresseväckande texter.”

Publishingpriset är en jurybedömd tävling med tio kategorier för film, print och webb.

Visitsweden.com nominerades till Publishingpriset av den digitala byrån, Fröjd Interactive, som tillsammans med Visit Sweden tog fram och uppdaterade Visit Swedens officiella sajter visitsweden.com, visitsweden.de, visitsweden.fr och visitsweden.nl under år 2020.

– ”Tävlingar är inget vi slår oss själva för bröstet med men självklart är det oerhört roligt att få bekräftelse på att det vi gör uppskattas”, säger Jenny E Kaiser som är Chief Marketing Communications Officer hos Visit Sweden.

– ”Det jag är extra stolt över är att vi producerat ett digitalt fönster mot världen där vi enligt juryn lyckas förmedla rätt känsla och innehåll kring hela Sverige som resmål. Denna vinst är ett gott exempel på ett fint samarbete med både vår digitala byrå Fröjd och OTW”, fortsätter Jenny.

– ”Det här är ett kvitto på att arbetet med vår webb och vårt redaktionella innehåll håller en hög kvalitet. Artiklarna tar vi på Visit Swedens redaktion fram i nära samarbete med vår contentbyrå OTW”, säger redaktionschef Nina Björn.

Övriga nominerade i kategorin ”sajter som marknadsför destinationer”:

Villa Baro
Gamla Linköping
Idre Fjäll
Kullåkra Gård
Upplev Ven
Swedish Lapland
Skåneleden

Läs mer om Publishingpriset HÄR!


OM Visit Sweden
Visit Sweden är Sveriges marknadsföringsbolag. Visit Sweden marknadsför Sverige utomlands som resmål för att bidra till fler jobb och större intäkter i Sverige. Bolaget tillhandahåller och säljer även kommunikations- och kunskapstjänster relaterade till besöksnäring, turism och resor. Visit Sweden är ett aktiebolag som sedan 1 januari 2020 är helägt av svenska staten. Drygt 50 personer arbetar för Visit Sweden som årligen omsätter cirka 150 miljoner svenska kronor (2019). Visit Sweden har huvudkontor i Stockholm och finns representerade i Storbritannien, Tyskland, USA, Nederländerna, Frankrike Indien och Kina.
Mer om Visit Sweden: www.visitsweden.com