Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Norrvikens trädgårdar uppmärksammas för ”Årets kultur”

1920 öppnades Norrvikens trädgårdar för allmänheten och blev en publik park. 100-jubiléet firades i renässansens tecken på Norrvikens vis, då man lät tidsepokens idérikedom och öppna sinne genomsyra trädgårdarna, konsten, musiken, maten och upplevelserna. Det blev en succésommar trots nya förutsättningar och Norrviken föräras nu utmärkelsen ”Årets kultur” av Magasinet Skåne

”Efter flera års törnrosasömn har vinnaren vaknat på allvar och visat att framtiden måste ta utgångspunkt i vår historia.

Vinnaren är: Norrvikens trädgårdar 100 år”
Magasinet Skåne

På Norrviken gjorde man allt för att anpassa utbudet efter nya förutsättningar. Gästen stod som vanligt i fokus och viljan att erbjuda besökarna en upplevelse utöver det vanliga. Det blev en fantastisk sommar då parken slog besöksrekord och alla kunde ta del av utställningar och en park i all sin prakt under säkra former.

−”2020, året då sannerligen inget var sig likt. Vi kan med glädje och stolthet blicka tillbaka på ett år då vi anpassade utbud och rutiner efter ständigt nya förutsättningar. Vi gläder oss oerhört över att uppmärksammas för våra satsningar som genomförts med anledning av vårt 100-årsjubileum. Nu fortsätter vi vår resa och ser fram emot 2021, som även det kommer erbjuda upplevelser utöver det vanliga. Vi ska se till att åter överraska våra gäster. Man ska aldrig känna sig ”färdig” hos oss utan uppleva lusten att återvända igen och igen”, säger Norrvikens utvecklingsansvariga Lotte Karlefors

RELATERAD LÄNKAR   (Öppnas i ett nytt fönster)
Årets bästa 2020
Norrvikens trädgårdar  (Deras presentation på ListitSweden)