Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Museet är stängt men naturen är alltid öppen!

Naturhistoriska riksmuseet lockar till ett upptäckande utomhus på jullovet tillsammans med vår jourhavande biolog samtidigt som vi också erbjuder ett tillfälle att lära nytt hemma i soffan! De digitala besökarna kan ta del av visningar, temafilmer och att utmana sig själva i ett digitalt escape room.

Upptäck naturen i vinter! Foto: iStock – Klicka på bilden för större format!

Naturhistoriska riksmuseet samlar julklappar fyllda av kunskap för alla digitala besökare under jullovet – var man än är och hur man än vill spendera sin ledighet.

För de som vill upptäcka utomhus finns chans att inspireras av filmer med jourhavande biolog. Han visar till exempel hur man kan hitta spännande arter genom att skaka på en gran eller hur man kan laga mat och sova utomhus! För de som vill göra naturvistelsen till en rolig utmaning har museet naturbingo för utskrift där man kan spana efter fåglar och spår i snön.

Naturhistoriska riksmuseet är en rik kunskapsbank, inte minst genom alla forskare och pedagoger. På jullovssidorna finns visningar och temafilmer där man kan lära om jordens utveckling, månstenar, DNA och djur som lever i Sverige. Till många filmer finns också quiz där man får testa sina kunskaper.


Följ med på digital visning. Foto; Naturhistoriska riksmuseet

– ”Precis som större delen av 2020 kommer detta jullov inte likna något tidigare. Det är därför extra glädjande att kunna slå upp museets digitala portar och välkomna alla, från norr till söder, till ett rikt erbjudande som består av kunskap för alla åldrar. Vi hoppas och tror att alla som vill upptäcka och lära om naturen kan ha glädje av vårt erbjudande under jullovet”, säger Lisa Månsson, Museiverksamhetschef på Naturhistoriska riksmuseet.

Jullovssidorna står redo att besökas 21 december – 10 januari på www.nrm.se/jullov2020

Besöka Naturhistoriska riksmuseet fysiskt
Museet är stängt med anledning av covid-19 och Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Stockholms län. Uppdaterad information delges via museets nyhetsbrev och på vår webbplats.

Fakta om Naturhistoriska riksmuseet
Naturhistoriska riksmuseet är en statlig myndighet och Sveriges till ytan största museum. Vi vill öka kunskapen om naturen och inspirera till ansvar för vår värld. Det är därför vi forskar och sprider kunskap och upplevelser. När det leder till fascination och livslångt engagemang har vi lyckats. De naturhistoriska samlingarna innehåller fler än 11 miljoner växter, djur, svampar, miljöprover, mineral och fossil. Samlingarna är grunden för forskningen och utställningarna och vår ambition är att vara av världsklass. För besökarna finns elva permanenta utställningar och kupolbiografen Cosmonova som visar filmer i världens största filmformat, IMAX.