Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Elcykeltjänst för skidorter — Guestbike har världspremiär i Åre

Guestbike handlar om att erbjuda smartare, grönare och hälsosammare transportlösningar på skidorter. Oavsett om du behöver komma till berget, till sjön eller bara till det bästa kaféet i staden, kan Guestbike ta dig dit. Vi är inte bara en del av en transportrevolution, vi leder den.

Nu lanserar det Åre-baserade företaget Guestbike en lösning på hur man enklare och miljövänligare tar sig runt i skidorter. Den lösningen stavas elcykel, och tjänsten är speciellt framtagen för att fungera oavsett årstid eller underlag. Cyklarna hyrs via en app och kommer att finnas tillgängliga från och med januari 2021.

Konceptet är enkelt. Guestbikes eldrivna cyklar kommer att finnas på utvalda platser, så kallade hubbar, runt om i Åre och hyrs via den tillhörande appen. Bakgrunden till konceptet ligger i en efterfrågan från fjällbesökare att ta sig runt utan att behöva ta bilen, beställa en taxi eller gå alltför långa sträckor. Lokaltrafiken är ofta begränsad på skidorter, vilket ytterligare förstärker behovet av en mikromobilitets-tjänst anpassad för kuperad terräng och kallt klimat. Dessutom vill Guestbike ge alla möjlighet att ta sig runt med hjälp av en elcykel, utan att faktiskt behöva äga en.

Cykeln är utrustad med breda däck, som kompletteras med snökedjor och skidhållare på vintern. Batteriet, som driver motorn vid trampning, har en maxhastighet på 25 km/h och en räckvidd på 50 kilometer. Signifikativt för Guestbike är också packlådan framför styret där pjäxor, matkassen eller ryggsäcken får plats. Övriga funktioner inkluderar kraftig stålram, kontrollpanel vid styret och ett lås som är anslutet till appen. Kostnaden för att nyttja tjänsten kommer att ligga på ett par kronor per minut, där all betalning sker enkelt via appen.

— ”Det här känns riktigt bra! Vi har identifierat ett stort behov av nya transportlösningar på till exempel skidorter. Efter flera år av utveckling och tester lanserar vi nu Guestbike som är till för alla; både besökare och boende på orten. Timingen är extra bra och efter sommarens smygstart vet vi att det är ett uppskattat inslag i Åre”, säger Eric Ljudén, medgrundare och VD för Guestbike.

Åre blir först ut som lanseringsort och i vår kommer Guestbike även att vara tillgängligt i några orter i Alperna.

— ”Kul att som första skidort få ta del av den tjänst som Guestbike presenterar som tillför värde både för gäster och boende i byn. Ser fram emot att använda cyklarna själv”, säger Therese Sjölundh VD Åre Destination.

I Åre kommer cyklarna att finnas initialt att hyra vid någon av de sex hubbarna, belägna på strategiskt utvalda platser. Lokalisering av cyklar sker via appen.

För mer information, besök vår hemsida och följ Guestbike på Instagram där exakt lanseringsdatum kommer att förmedlas.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

Guestbikes hemsida
Guestbikes Instagramsida

Apparna
Ladda ner Appen från Google Play (Android)
Ladda ner Appen från App Store (Iphone)

OM Guestbike
Guestbike är ett registrerat varumärke under Guest Mobility AB. Bolaget har sitt säte i Åre med huvudsaklig verksamhet att erbjuda en app-baserad mikromobilitets-tjänst, anpassad för turistdestinationer. Tjänsten bygger på en flotta av elcyklar, som hyrs minutvis via den tillhörande appen. Visionen är att bli ett klimatpositivt företag.

Text; Guestbike
Bilder – Vinterbilder; Foto; Guestbike
Bilder – Sommarbilder; Foto; Jonas Kullman