Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Tre unika hotell, sex restauranger och upplevelser året runt!

Bjärehalvön och Båstad bjuder på både strand och stad i en fin kombination av långa sandstränder, mysiga restauranger och nära utflyktsmål för både familjer och vuxna utan barn. Det böljande landskapet kring Bjärehalvön passar perfekt för sportaktiviteter som cykling, tennis, vandring och golf.

Bilden ovan; Flygbild över Hotel Riviera Strand. Foto; Torleif Svensson

Torekov Hotell
Torekov Hotell står för lugn, natur och rekreation. Hotellet erbjuder 54 rum, spa, konferensfaciliteter, träningsmöjligheter och den välrenommerade restaurangen Bistron. Hotellet ingår i samma koncern som Hotel Skansen och Hotel Riviera Strand i Båstad – tre exklusiva hotell på en enastående destination, omgivna av hav, upplevelser och bra restauranger. Med passion, kunskap och atmosfär skapar vi Skandinaviens bredaste utbud av högklassiga upplevelser för såväl individuella gäster som grupper och företag – året om.

Idag kan gästerna njuta av ett större spa, en ny lounge och relaxavdelning, nyrenoverade hotellrum, en ny möteslokal och ett nybyggt bastuhus med massagepool och kalldopp.
Den 200 kvadratmeter nybyggda loungen är en ombonad miljö med schäslonger, sittgrupper, bibliotek, eldstad och panoramafönster mot terrassen. Loungen fungerar både som relaxavdelning för hotellets spagäster och som en förlängning av hotellets väl omskrivna restaurang Bistron, som nu har fått fler sittplatser.

På innergården har man byggt ett bastuhus med tillhörande chambre separée och en varm massagepool. Dessutom har den stora utomhuspoolen åretruntanpassats så att gästerna kan ta ett kalldopp på vintern. Sedan tidigare finns även två varma japanska utomhusbad, allt i direkt anslutning till spaavdelningen inomhus.

Klart för incheckning är också 16 nydesignade hotellrum i huvudbyggnaden, samt åtta sviter som har fått ett ansiktslyft. Färgsättningen har hämtats från naturen utanför: blått och grönt kompletterat med sand, mullvad och diabas. Rummen får sin karaktär av textilier i robusta material, smäckra trämöbler, sjökort över Kattegatt, bilder från Torekovs historia och detaljer i naturmaterial som ylle, skinn, gediget trä och mattborstad metall.

Hotel Skansen i Båstad
Den 1 juli slog Hotel Skansen i Båstad upp dörrarna till ett nybyggt spa med enastående läge. Spaavdelningen som tar plats på hotellets tak har utsikt över Kattegatt åt ena hållet och Båstads legendariska centercourt åt andra. Under invigningen klipptes bandet till en 14 meter lång infinitypool med obruten vy över havet, ett varmt jacuzzibad, en stor solterrass, en ombonad lounge och en rooftop bar endast ett par meter från poolkanten.

– Detta gör vårt spa komplett, säger spachef Charlotta Diedrichs. Nu har vi mer plats och kan erbjuda alla våra spagäster att njuta av den här utsikten – inte bara de som har hotellrum mot havet. Jag gillar den unika kombinationen med kallbadhuset, att vi har flera olika upplevelser, där man kan hitta det man gillar bäst.

Den nya spadelen omfattar 600 kvadratmeter och är ett komplement till Hotel Skansens befintliga spa. Hotellet och fastighetsägaren Båstadtennis & Hotell AB har investerat närmare 50 miljoner kronor i bygget som innebär att hotellets spakapacitet fördubblas.

– Äntligen är vi här, säger Hotel Skansens vd Henrik Jönne. Att bygga ut vårt spa har varit min dröm under många år. Och när jag såg de första gästerna gå ner i infinitypoolen och lägga sig till rätta precis där vi hade tänkt … Det gör mig glad.

Den nya byggnaden smälter sömlöst ihop med resten av hotellet. Såväl byggmaterial som interiöra detaljer går hand i hand med övriga byggnaden som karaktäriseras av ljusa putsade väggar, oljade trägolv, grafitgrå stålkonstruktioner och transparenta glaspartier. Från baren har gästerna panoramavy över havet och centercourten. Med kakel, nätta möbler och en bardisk i vit marmor och plisserad sten har man skapat italienklingande strandkänsla endast ett par meter från poolkanten. Vid fint väder öppnas glasdörrarna upp mot terrassen. Här serveras drycker, snacks och lättare rätter till hotellets spagäster.

Inne i relaxavdelningens ombonade loungemiljö syns speciellt framtagna love seats från småländska Jio Möbler, egendesignade Skansenlampor, rustika bord och mjuka fåtöljer. Möblerna är tillverkade i naturmaterial och kraftiga tyger, i en dov färgskala som skapar harmoni. Inslag av mönstrad mosaik, svarta linjer och gröna växter ger en kolonial touch, som binder samman rooftopavdelningen med spalobbyn på nedre plan.

Korta fakta om Skansen Rooftop Spa:

Horisontpool utomhus med utsikt mot havet och Kallbadhuset, 14×3 m, 38°C
Jacuzzi utomhus, 38°C
Solterrass med solsängar
Relaxavdelning/lounge med vilsängar, sittgrupper och fönster mot himlen
Bar med drycker, snacks och lättare rätter
Rooftop spa ingår för gäster som har bokat spapaket eller löst spaentré
Öppet 09.00–23.00 hela sommaren
Arkitekter: DAP Stockholm
Interiör: Krook & Tjäder
Entreprenör: MMB i Båstad

Hotel Riviera Strand
Hotel Riviera Strand är ett bekvämt familjehotell, där både barn och vuxna trivs. Hit har folk sökt sig genom åren för att hitta den perfekta blandningen av lugn och aktivitet, i en miljö som känns både avslappnad och lyxig. Här bor våra gäster precis vid stranden, med slösande generösa utrymmen. Ett poolhus med klättervägg och japanske pooler, rymliga lägenhetssviter med plats för många, moderna mötesrum, generösa lounger i modern art déco-stil och restaurang med såväl gourmetkockar som glassmaskin. Centrala Båstad glittrar i slutet av sandstranden, en snabb cykeltur bort.

Om Gram Hotels
GRAM står för Great Ambiance Hotels och består av Hotel Skansen i Båstad, Hotel Riviera Strand, Torekov Hotell samt restaurangerna Pepe’s Bodega och Papas. Vår vision är att skapa norra Europas starkaste destination, genom hotell- och matupplevelser som kännetecknas av hög kvalitet, stark personlighet och stor atmosfär. Omgivna av hav, historia, matkultur och upplevelser. Alla med sin unika karaktär, men med en gemensam känsla. En känsla av äkthet, kvalitet och kunskap om mat, dryck, service och människor.

Alla hotell inom Gram Hotels är miljömärkta av Svanen och certifierade av Svenska Möten. Detta är en garanti för våra kunder och medarbetare, att vi möter höga kvalitetskrav och arbetar mot det hållbara samhället.

RELEVANTA LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)

Gram Hotels
Hotel Skansen
Hotel Rivierastrand
Torekov Hotell
Papas Restaurang
Pepes Bodega