Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Hyundai erbjuder fria lånebilar till Hotell Fjällgårdens gäster i Åre!

Åre, 22 februari 2021 – Hotell Fjällgården Åre och Hyundai Sverige inleder ett flerårigt samarbete. Med start under sportlovsveckorna 2021 erbjuder Hyundai två elektrifierade SUV-modeller för kostnadsfritt lån till hotellets gäster. Under upp till två timmar åt gången kan gästerna boka en helt ny TUCSON Hybrid eller SANTA FE Hybrid för att fritt utforska Åre. Det kan vara ett besök till Tännforsen, Sveriges högsta vattenfall, längdskidåkning i Björnen eller bara för att hämta hyrskidor på Åre Torg – gästerna beställer själva vad de vill hitta på under sin provkörning.

Foto; OG Production – Klicka på bilderna för större format

”Vi är stolta över att få inleda ett samarbete med just Hotell Fjällgården som så vackert ligger beläget mitt uppe på berget med utsikt över Åre-sjön. Att kunna erbjuda fri provkörning av Hyundais senaste SUV-modeller på en plats där fyrhjulsdriften verkligen kommer till sin rätt och samtidigt tillföra mervärde för hotellets gäster hoppas vi skall bli ett välkommet inslag under deras semester,” berättar Tobias Joelsson, PR & Event Manager på Hyundai Sverige.

Samarbetet som är flerårigt aktiveras under både vinter- och sommarsäsong. Lånebilarna kommer löpande uppdateras för att hela tiden erbjuda de senaste modellerna med drivlinor anpassade för Åres branta och slingrande vägar. För smidig transport av skidor är bilarna vintertid utrustade med takbox från Thule, medan det sommartid erbjuds möjlighet att hänga på cykelhållare.

”Att få Hyundai som partner till Hotell Fjällgården kommer verkligen höja servicegraden mot våra gäster. Fjällgårdens placering på berget är unik med vår utsikt över Åre och ski-in ski-out. Att utforska Åre eller göra ärenden kan däremot kräva en bil och då känns det fantastiskt att kostnadsfritt kunna erbjuda lån av Hyundais senaste SUV:ar till våra gäster,” säger Henrik Samuelsson, VD på Hotell Fjällgården.

Hyundai har länge legat i framkant när det kommer till hållbara mobilitetslösningar och lanserade sin första elektrifierade modell redan 2016. Under 2021 har en helt ny generation av TUCSON, företagets bästsäljande mellanklass-SUV introducerats med ett brett utbud av elektrifierade drivlinor – från 48-volts Mildhybrid, till Hybrid och Plug-in Hybrid som lanseras senare i vår. Dessutom har Hyundais största premium-SUV, SANTA FE med sina sju säten uppgraderats för att även den lanseras som Hybrid och Plug-in Hybrid (till våren). Två modeller som med sin HTRAC fyrhjulsdrift och bredd av aktiva förarassistans- och säkerhetssystem är perfekt anpassade för fjällsemestrande familjer. Inom kort lanserar Hyundai även IONIQ 5 – en helt elektrisk och innovativ mellanklass-SUV med fyrhjulsdrift.

Hotell Fjällgården har med sina 64 rum ett unikt läge, mitt i backen men ändå mitt i Åre by. Sittliften Fjällgårdsexpressen går precis utanför dörren och tar gästerna snabbt och enkelt till familjära Björnen med sina breda pister. Alternativt kan gästerna ta på sig skidorna och åka Stjärnbacken ned för att komma till Åres centrala backar och direkt tillgång till Åreskutans topp. Hotellet erbjuder en klassisk miljö med anor från 1910 där gästerna kan njuta av vacker miljö, god mat och Åres bästa after-ski (ej under rådande förhållanden).


Om Hyundai Sverige

Hyundai Bilar Import AB bildades 2018 men Hyundai har varit representerat i Sverige med distribution sedan 1991. I Sverige har Hyundai idag 62 försäljningsställen och 83 serviceverkstäder landet runt.

Hyundai Motor Company startade sin verksamhet 1967 och är nu Koreas ledande biltillverkare med försäljning i 193 länder via 6 000 återförsäljare. 2017 såldes 4,7 miljoner Hyundaibilar världen över, vilket gör Hyundai Motor Company till världens femte största biltillverkare. Hyundai har idag åtta produktionsbaser och sju center för design- och teknikutveckling utbredda över hela världen.

När 2018 nådde halvvägs hade Hyundai Motor förnyat 90 procent av hela modellprogrammet och erbjuder därmed Europas yngsta produktportfölj. 85 procent av alla Hyundai-bilar sålda i regionen är även designade, utvecklade, testade och byggda i Europa för att möta de höga krav och behov som finns hos europeiska kunder. Produktionen inkluderar därför fabriker i både Tjeckien och Turkiet med en kombinerad årlig kapacitet på 600 000 bilar.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

Se www.hyundai.se och följ oss på @HyundaiSverige på Instagram för mer information och nyheter.

Gästerna bokar sin provkörning direkt via hyundai-are.se och hämtar sedan ut bilnycklarna i receptionen på hotellet.