Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sommarens nyheter hos SkiStar för barnen: Fokus på cykling och lärande kring djur och natur i fjällen med Valle!

Nu är det hög tid att planera sommarsemestern i skandinaviska fjällen. SkiStar erbjuder i år den största satsningen någonsin i bolagets historia på flera hållbara semesterupplevelser för hela familjen: SkiStar Sports & Adventures. Nytt för i år är Valle Kids Club – sommarens motsvarighet till Valles Skidskola – där barn i åldern 4-9 år tillsammans med Valle får spännande och lärorika dagar på fjället och genom lekar, rörelse och samarbete kring Valles lustfyllda uppdrag får lära sig om fjällens djur och växter och hur vi tar hand om oss själva och vår natur. För 8-15-åringarna erbjuds dessutom Teen Camp Bike – spännande cykling i alla dess former.

– “Vi vill inspirera barn att lära, röra sig och må bra både på vinter- och sommarsemestern. Vi har varit framgångsrika med vår skidskola vintertid för barnen och när vi nu satsar på en aktiv sommarsemester i fjällen för hela familjen känns det som ett naturligt steg att också Valle får vara med sommartid. Våra destinationer Sälen, Åre och Trysil erbjuder idag fantastisk fjällnatur på sommaren och den vill vi erbjuda till fler barn genom aktivitet, lärande och äventyr, både för de äldre och de yngre barnen”, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar.

Valle Kids Club

Nu kan barn 4-6 och 7-9 år vara med i Valle Kids Club med fjällen som lekplats.

Naturen är en fantastisk lekplats. Här kommer rörelseglädjen av sig själv! Tillsammans med nya kompisar och trygg ledare får barnen en unik upplevelse, och genom den en kärlek till naturen att bära med sig genom livet.

Vi har fått fjällpost! Det är ett meddelande från snögubben Valle, ett hemligt uppdrag till barnen och deras ledare. För att lösa det ger vi oss ut i naturen tillsammans. Med Valles oändliga fantasi blir varje utflykt ett oväntat och spännande äventyr. På vår väg hittar vi värdefull kunskap och när vi är framme vid målet väntar Valles överraskning…

I Valle Kids Club ramar vi in härliga utflykter i fjällmiljö med fantasi och berättelser. Genom lekar och samarbete och Valles lustfyllda utmaningar och uppdrag lär vi oss om fjällens djur och växter och hur vi tar hand om oss själva och vår natur.

Var: lanseras hos SkiStar Sälen sommaren 2021 till att börja med men planeras att finnas tillgängligt på fler orter till sommaren 2022
När: tillgängligt vecka 26-32
Längd: 2,5 timmar /dag. Går att välja 2-, 3- eller 5-dagars kurser
Pris: från 995 kr
För vem: i grupp för barn i åldern 4-6 eller 7-9
Upplägg: byggs upp utifrån 5 olika teman och pass: Var är vi (om fjällmiljön, bergen och vattnet), Vem bor här (om fjällens djur), Vad växer här (om fjällens träd och växter), Hur vistas vi här (om respekt för och kärlek till vår miljö) och Hur vi tar hand om oss (om det viktigaste av allt att du ska TA HAND OM DIG! Och det gör du genom att röra på dig, äta bra mat och vara en bra kompis)

Teen Camp bike
Teen Camp – Bike gör det enkelt att locka med sig de lite äldre barnen på semester i fjällen även på sommaren. Här är nya kompisar och kravlöst häng en lika viktig del som att testa cykling i fjällmiljö. Teen Camp – Bike riktar sig till 8-15 åringar som vill utmana sig själva, uppleva rörelseglädje och gemenskap tillsammans med andra barn och våra duktiga guider i en trygg miljö.

Var: lanseras hos SkiStar Sälen, Åre och Trysil sommaren 2021
När: tillgängligt vecka 26-32, t o m v 38 under helger i Åre och Sälen samt 40-41 i Trysil
Längd: 2,5 timmar /dag. Går att välja 2- eller 3-dagars kurser
Pris: från 995 kr
För vem: i grupp för barn i åldern 8-11 eller 12-15. Barnen delas in i grupper efter ålder och tidigare erfarenhet av cykling

Upplägg: Under Teen Camp Bike gör vi cykling till ett äventyr genom att utforska destinationens Trailleder*, Pumptracks och Skills Area samt prövar på fjällcykling och cykling utför fjället. Lärandet går som en röd tråd genom Teen Camp Bike och med de olika passens teman får man;

  • Lära känna sin cykel – Här lär man sig att göra kontroll av cykeln och sig själv, hur man förhåller sig till en cykelled och sina medcyklister samt position, kurvtagning och bromsning på en trailled.
  • Öka farten och utmana sig själv – här lär man sig mer om att hoppa och droppa på cykeln.
  • Äventyret – Här får man kunskap om vad man behöver ha med sig för en lägre cykeltur på fjället och passet tar med alla deltagare på ett äventyr på fjället.

*- Flow Trail, maskingrävda leder, ej liftburen cykling.
– Pump Track, gupp och svängar byggda att generera fart genom att pumpa upp och ner istället för att trampa.
– Skills Area, övningsområde där man tränar hopp, kurvor och balans eller bara cyklar för att det är kul.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Bokning av Valle Kids Club och Teen Camp Bike sker via; SkiStar sommar
Valle Kids Club
Teen Camp Bike

OBS! SkiStar Sports & Adventures erbjuder också paket med boende, camps, äventyrsgolf, padel, klätterparker, vandring mm.
Se även; SkiStar fortsätter sommarsatsningen – Investerar i padel, nya cykelleder och klätterparker i Åre och Sälen
info