Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Helande gyttjebad i hjortarnas sölpölar

Det senaste året har intresset för så kallade ”skogsbad” fullkomligt exploderat. Allt fler upptäcker naturens helande krafter och testar på skogsbad och andra naturupplevelser, ofta som ett sätt att minska stress. Nu har Skånes Djurpark tagit fram en revolutionerande nyhet som ett alternativ till skogsbad: Helande gyttjebad i hjortarnas sölpölar.

Till sommaren kan den som längtar ut efter unika upplevelser ta sig till Skånes Djurpark i Höör för en alldeles speciell spa-ritual. I Kronhjortarnas hem prepareras i skrivande stund så kallade ”sölpölar” så att parkens gäster ska kunna hela både kropp och själ med ett gyttjebad.

Bilden; Snart lanseras en unik spaupplevelse i Skånes Djurpark. Åtta ”sölpölar” ska låta parkens gäster bada som Skånes landskapsdjur. Foto; Skånes Djurpark
– ”Under brunsten på hösten badar kronhjortarna i så kallade sölpölar. De urinerar i vattenansamlingar och gräver med klövarna i gyttjan så att det blir en härlig sörja. Hjorturin sägs ha en särskilt god effekt på muskelspänningar”, säger Anna Blinkowski, ansvarig Zoolog på Skånes Djurpark.

För den som vill förlänga sin spaupplevelse bland hjortarna kan gyttjebadet kombineras med en övernattning i Camp Oak, Skånes Djurparks tältby mitt i parkens skogar. Här sover man gott intill vargar och björnar. I denna specialbokning får man dessutom följa med djurvårdarna i skymningen för att säga godnatt till sina nyfunna vänner kronhjortarna.


Bilden ovan; Ny spaupplevelse i Skånes Djurpark: avkopplande bad hos kronhjortarna. Foto; Skånes Djurpark

Sommaren 2021 lanseras en naturnära spaupplevelse i Skånes Djurpark. I Kronhjortshägnet ska åtta ”sölpölar” tillägnade parkens gäster flytta in. Sommaren 2021 lanseras en naturnära spaupplevelse i Skånes Djurpark. I Kronhjortshägnet ska åtta ”sölpölar” tillägnade parkens gäster flytta in. Sommaren 2021 lanseras en naturnära spaupplevelse i Skånes Djurpark. I Kronhjortshägnet ska åtta ”sölpölar” tillägnade parkens gäster flytta in.

Från och med 1 juli öppnar Skånes Djurpark upp för bokning av den nya upplevelsen: ”Helande Hjortgyttjebad i Skånes Djurpark”. Upplevelsen är anpassad efter rådande restriktioner och sölpölarna är placerade med ett avstånd på minst fem meter från varandra.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Skånes Djurpark
Lund-gruppen.no

VIDEOLÄNK
Se även videoklippet HÄR!

OM Skånes Djurpark
I Skånes Djurpark bor numera inte bara nordiska djur; 2015 växte ett 20 000 kvadratmeter stort Fåret Shaun Land fram och blev hem för Fåret Shaun och hans flock. Under de senaste åren har Skånes Djurpark vunnit 7 internationella priser på branschorganisationen IAAPAs gala ”Brass Ring Awards” för sitt innovativa arbete.

Skånes Djurpark ägs av det norska familjebolaget Lund Gruppen Holding AB, som sedan starten 1895 ägs och drivs av familjen Lund. Koncernen är en av Skandinaviens största aktörer inom besöksnäringen och äger förutom Skånes Djurpark även norska nöjesparken Kongeparken, Lunds Tivoli och Lund Gruppen Arrangemang, som arrangerar flera av Norges större festivaler och byfester. Varje år skapar koncernen oförglömliga upplevelser för över 3 miljoner människor.