Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Yngre åkare möter förebilder

När yngre åkare, från bland annat freeski- och snowboardgymnasiet i Malung, och mer rutinerade åkare från landslagen möts finns möjligheten att utvecklas av varandra.

Bilden; Freeski- och snowboardlandslaget avslutar säsongen i Kläppen. Foto: Daniel Bernstål

Vi kommer bjuda in både freeride- och freeskigymnasiet som kan komma ut och träna tillsamman med oss och bryta barriärerna mellan åkarna. Det är jättekul att Henrik Harlaut är på plats och alla unga åkare som får träffa han och bara se han åka skidor. Han är en sån legend inom sporten och en bra förebild, säger Niklas Eriksson förbundskapten för freeskilandslaget.

Bilden; Oliwer, Oscar och Henke. Foto: Daniel Bernstål

Extra roligt detta år är att fler tjejer än tidigare kommer finnas på plats i Kläppen.

Både Jennie-Le Burmansson, Wilma Johansson och Tuva Skanderby kommer vara där och åka. Det är ett stort steg framåt på tjejsidan att kunna ha dom där och att dom kan peppa och snacka med varandra, det tycker jag är jättekul, säger Niklas Eriksson.

Tuva Skanderby är en av åkarna som blivit uttagen till ungdomstävlingen World Roockie Tour som arrangeras i Hintertux, Österrike. Hon och flera andra yngre åkare kommer vara på plats i Kläppen och ladda upp inför tävlingarna.

Under de senaste dagarna har vintern kommit tillbaka till Kläppen och förutsättningarna för ett lyckat träningsläger ser lovande ut.

Vi har jättemycket snö och nu är det nattkallt varje natt vilket gör att det kommer hålla bra. Vi pratade först om tio dagars träning men fortsätter det att vara snö kommer vi kunna hålla öppet så länge som möjligt egentligen, säger Magnus Noppa marknadsansvarig i Kläppen.

Måndagen den 12 april drar Kläppen Spring Sessions igång och stämningen kommer vara på topp. De kravlösa förhållandena gör att åkarna får möjligheten att avsluta den gångna säsongen, och börja blicka framåt mot nästa, på bästa sätt.

Kläppen brukar kunna leverera bra våråkning, så det kommer nog bli hur bra som helst det här, säger Niklas Eriksson.

OM Svenska Skidförbundet
Svenska Skidförbundet sprider snöglädje i hela landet genom våra 23 distrikt och cirka 1 300 föreningar. Vi har tio olika grenar: alpint, backhoppning, längdåkning, freeski, puckel, rullskidor, skicross, snowboard, speedski och telemark, det finns något för alla. Upptäck nyttan och glädjen med att aktivera dig på snö! Svenska Skidförbundet lever dagligen efter vår vision: Bäst i världen – alla på snö. Vårt huvudkontor finns i Falun och i Åre hittar du vårt alpina kontor. Vill du veta mer, besök skidor.com.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Svenska Skidförbundets hemsida; Skidor.com