Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Stridsbåt blir turnébåt!

Det smällde till rejält på Klaravik.se när en Storebro Stridsbåt 90E häromveckan dundrade ut på auktion. Efter ett intensivt budkrig står det klart att den tidigare militärbåten blir till unik turnébåt på västkusten.

Båten engagerade 16 olika budgivare och blev tillslut den dyraste båten i Klaraviks historia på 958 000 kronor. Niclas Hammarstrand kan numera kalla båten sin – efter en rafflande sekundstrid.
”Jag tänkte direkt att ‘jäklar vilken cool’ båt och satte ett påminnelselarm som började tjuta med 20 minuter kvar. Jag visade min fru Anna-Karin som kanske var något mindre såld på tanken, med bara 20 minuters betänketid, haha. Men med 20 sekunder kvar bestämde vi oss för att lägga ett bud och, ja, det gick ju vägen”, säger Niclas Hammarstrand.

Bilden; Niclas och Anna-Karin Hammastrand har nu invigt stridsbåten som ropades hem på Klaravik. Foto; Niclas Hammarstrand

Turnébåt mellan skärgårdsspelningar
Även om budet kom i sista stund är syftet och visionen för båtens framtid utstakad.
– ”Min tanke är att använda båten för att skapa minnesvärda upplevelser i västkustmiljö. Jag och min fru har intressen i flera skärgårdsrestauranger där den kommer att vara en häftig pricken över i:et-faktor. Utöver det hoppas jag också att båten kan bli turnébåt för Saltstänkt-turnén i sommar, där vi siktar på att genomföra intima spelningar och turnera mellan olika öar med Patrik Isaksson och Jennifer Brown. Det kommer bli riktigt roligt”, säger Niclas.

“Kommer inte att lägga till obemärkt”
Jungfrufärden är nu genomförd, och familjen förefaller nu samstämmiga om båtens wow-faktor.
Anna-Karin körde första turen, mellan Limhamn i Malmö och Göteborg, och hon var efter det inte sen med att stämma in i hyllningskören. Den kommer inte lägga till obemärkt i sommar, säger Niclas och avslutar – halvt på skämt halvt på allvar:
– Och vem vet; det kanske går att utveckla turnékonceptet ytterligare? Om pandemin bara tillåter åtta personer hade det varit rätt fräckt att ha exklusiva spelningar PÅ båten. En scen på en tidigare stridsbåt, det vore något det, haha.

OM Klaravik
Klaravik är ett av landets ledande auktionsföretag och marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Klaraviks webbplats