Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Måns Kämpe och Sören Kjellkvist ror till Visby för att rädda Östersjötumlaren!

Den 3’e Juli kastar Måns Kämpe och Sören Kjellkvist loss från bryggan i Torö för att ro till Visby, i samma oceanroddbåt som de i vinter kommer att ro från Portugal till Västindien. För även om årets Almedalsvecka hålls på distans så har de med sig ett budskap som är så viktigt att det förtjänar att föras till Visby personligen. Både denna test- och träningsrodd och det stora äventyret i vinter tillägnar de Östersjöns egna val Östersjötumlaren, som med bara några hundra individer kvar är kritiskt nära att bli utrotad.

Foto; Annika Jönsson

Måns och Sören samarbetar med Coalition Clean Baltic, och kommer under Almedalsveckan att informera både på plats och online, skapa opinion och samla namnunderskrifter för att öka medvetenheten och skapa ett tryck för de akuta åtgärder som behövs för att rädda och skydda Östersjötumlaren. Om allt går som det ska siktar de på att anlända till Visby hamn vid lunchtid måndagen den 5’e Juli.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

Läs mer hos Coalition Clean Baltic
För mer info om Östersjötumlaren
Livesändning på tisdag den 6’e Juli
Var befinner de sig nu
Sören Kjellkvists webbplats
Måns Kämpes webbplats

Se även; (Intern länk)
De svenska äventyrarna Måns Kämpe och Sören Kjellkvist ror över Atlanten!