Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Stegvis och försiktigt när Liseberg får släppa in fler gäster!

Platserna till Liseberg i juli har varit helt fullbokade länge, men nu får fler möjlighet att besöka nöjesparken efter att FHM och regeringen inför lättnader från och med 15 juli. Ökningen av antal platser, som släpps onsdag eftermiddag, blir dock försiktig och kommer att ske stegvis för att fortsatt undvika att trängsel uppstår.

Balder – Europas bästa berg- och dalbana i trä. Foto/Källa; Liseberg

Från och med imorgon 15 juli inför regeringen och Folkhälsomyndigheten lättnader i flera restriktioner och tar bland annat bort kravet på ett visst antal kvadratmeter per person för nöjesparker. Det innebär att Liseberg får tillåtelse att släppa in fler besökare än tidigare och kommer därför i eftermiddag att släppa upp fler biljetter till försäljning.

Det är en försiktig ökning som görs, ca 950 platser per dag vilket innebär en ökning på knappt 12% jämfört med de senaste veckorna. Det är långt ifrån besöksantalet en vanlig sommardag ett vanligt år som brukar ligga på 25-30 000.

­- ”Det blir inte på något sätt fritt blås utan begränsningar, där är vi inte. Vi har fortfarande ett stort ansvar att tillsammans med gästerna se till att undvika att trängsel uppstår i parken. Därför väljer vi att nu öka försiktigt med endast 950 platser och fortsatt välkomna ett kraftigt begränsat antal”, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Platserna till nöjesparken har varit helt fullbokade hela juli och halva augusti, men nu får alltså fler möjlighet att boka och besöka parken. Liseberg planerar att löpande utvärdera för att bedöma om fler platser kan släppas längre fram, men även då handlar det om små volymer.

– ”Vi vet att det finns ett stort intresse efter biljetter, men viktigast är att vi kan erbjuda en säker upplevelse i parken där gästerna kan hålla avstånd. Om vi ser att det fungerar bra med den lilla ökning vi gör nu kan det hända att vi släpper några fler platser längre fram. Men då pratar vi om små volymer, kanske några hundra fler platser per dag”, säger Andreas Andersen.

Biljetterna släpps i eftermiddag på Lisebergs hemsida och gästerna behöver fortfarande förboka sitt besök. Det är samma typ av biljett som släppts tidigare i år; Allt-i-ett hela dagen eller kväll alternativt enskild entré. Det finns nästintill inga express-pass tillgängliga för de nya biljetterna, istället hänvisar Liseberg till virtuell kö i parken.

OM Liseberg
Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Liseberg ( Intern länk på ListitSweden)