Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Skördeveckor på Fredriksdal museer och trädgårdar!

I september hålls Skördeveckor på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. Några veckor där fokus ligger på det goda, naturliga och vackra som vi hämtar ur jorden och från våra fruktträd. Samtidigt som Fredriksdal spritter av färger bjuds besökarna in till att lära sig mer om det goda mathantverket och hur vi genom mathistoria tillsammans kan inspirera till en hållbar framtid. Skördeveckorna innehåller föredrag, prova-på-visningar, utställningar och Mikaeli marknad.

Bilden; Foto; Moritz320, Pixabay 

Växtkraft har varit Fredriksdals ledord under 2021 och nu, under skördeveckorna, ser vi resultatet av vad årets odlarmödoroch gedigen trädgårdsmästarkunskaphar gett oss. För många av de anställda och våra besökare är detta favorittiden på året. En tid då man kan visa upp, lära och bjuda på allt det fantastiska som fått gro under årets gång.

– Det är något speciellt med den här tiden. Trädgårdarna är som allra vackrast och allt jobb som lagts ner under året blir påtagligt då vi får möjlighet att visa upp och sälja vår skörd samtidigt som vi lär ut till våra besökare. Det är en häftig känsla oavsett om det handlar om snittblommor, frukt eller grödor, säger Elsa Dahlrot som är trädgårdsmästare på Fredriksdal.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

Skördeveckor på Fredriksdal innehåller

Mat på riktigt och potatisfest. En heldag kring mathantverk, köksträdgård och mathistoria.

Sveriges största svamputställning SVAMP

Utställningen Äppeltider

Mikaeli marknad

Övriga aktiviteter kopplade till Skördeveckorna

  • 10 september öppnar Äppeltider och SVAMP
  • 11 september kl. 10.00-16.00 Försäljning av skördebuketter – Fredriksdals egna snittblommor säljs till besökare.
  • 12 september 10.00-16.00 Försäljning av äpplen.
  • 18 september 10.00-16.00 Äppelmustning.
  • 19 september 10.00-14.00 sortbestämning av äpplen, tag med max fem sorter. Rådgivning fram till 16.00.
  • 26 september 10.00-17.00 sortbestämning av äpplen, tag med max fem sorter.

OBS! För tider, platser och senaste uppdateringarna se fredriksdal.se och följ Fredriksdal museer och trädgårdar på Facebook och Instagram.

OM Helsingborg
Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något.
Möt oss på helsingborg.se