Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vansbrosimningen öppnar anmälan för 2022!

Idag öppnar anmälan till Vansbrosimningens 15 simlopp 2022. Vansbrosimningen är ett av Sveriges största och äldsta öppet vatten-evenemang med närmare 14 000 deltagare och erbjuder lopp från 25 – 10 000 meter. Tävlingarna går av stapeln kring månadsskiftet juni/juli varje år i Vansbro, en naturskön kommun i hjärtat av Dalarna. Glädjande för alla simmare som längtar efter att få dyka ner Västerdalälven och Vanån siktar nu evenemanget på att genomföras mellan den 1-10 juli 2022.

Bilderna; Vansbrosimningen är ett av Sveriges största och äldsta öppet vatten-evenemang med närmare 14 000 deltagare och erbjuder lopp från 25 – 10 000 meter. Evenemanget genomförs den 1-10 juli 2022. Fotograf: Mickan Palmqvist

– ”I två år har vi fått ställa om, och även om det har vart glädjande att se alla som fortsatt simma hemma, så har deltagarna varit otroligt saknade här i Vansbro. Nu ser vi ljuset i tunneln och motionsloppen är igång igen. Vår längtan efter alla simmare i färgglada badmössor som är med och skapar den stora simmarfesten är stor”, säger Tomas Viker, Generalsekreterare för Vansbrosimningen.

”Vi satsar extra på simkunnighet i år eftersom vi oroas av den kraftigt begränsade möjligheten att besöka en badanläggning eller badstrand under pandemin. Därför erbjuder vi Vansbro Vattenprov under tre dagar i samband med eventet. Där barn, unga och vuxna får chans att under kontrollerade former testa sin simkunnighet och öka sin vattenvana i öppet vatten”, fortsätter Tomas Viker.

Fotograf: Mickan Palmqvist

BEHÅLLER VISSA SMITTSKYDDSÅTGÄRDER
Inför arrangemanget sommaren 2022 har Vansbrosimningen valt att behålla några av de smittskyddsåtgärder som har rekommenderats under åren. Allt för att de som simmar ska känna sig trygga på plats i Vansbro.

– ”Vi har stor respekt för att Covid-19 fortsatt kommer finnas kvar i samhället, om än i förhoppningsvis liten skala nästa sommar. Därför gör vi oss redo för att behålla några av de råd som vi levt med under åren även till sommarens evenemang. Det gör att vi känner oss säkra på att vi kommer kunna erbjuda ett tryggt och säkert Vansbrosimningen tillsammans med alla våra deltagare och samarbetspartners”, säger Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen.

PLANERADE AKTIVITETER

  • Startgrupper har reducerats med 25% för att öka utrymmet vid start och i vattnet.
  • Öppen start erbjuds i flera av loppen, vilket betyder att du kan starta när du vill under det angivna tidsintervallet.
  • Erbjuda Vansbrosimningen Home Edition 2022 som ett officiellt Vansbrosimningslopp.
  • Start- och målflöden har anpassats för att minimera trängsel.
  • Processen vid uthämtningen av chip och badmössa har optimerats för att snabba på flödet och minimera köer.
  • Flera hygienstationer kommer finnas utställda under evenemanget.
  • Fortsatta uppmaningar om god handhygien, att hålla avstånd samt stanna hemma om du känner av symptom eller känner dig sjuk.

Fotograf: Mickan Palmqvist

VÅRA LOPP 2022

Vansbrosimningen, 3000 meter, 9 juli
Vansbro Öppen Älv, 3000 meter 2 juli, 8 juli
Vansbro Halvsim, 1500 meter, 2 juli, 8 juli
Vansbro Kortsim, 1000 meter, 2 juli, 10 juli
Vansbro Tjejsim, 1000 meter, 10 juli
Vansbro 10K, 10.000 meter, 2 juli
Vansbro Vattenprov, 200 meter, 8,9,10 juli
Lilla Vansbrosimningen, 25/50meter, 9 juli
Vansbrosimningen Home Edition, 1000 – 3000 meter, 11 juli – 31 augusti

OM Vansbrosimningen 
Vansbrosimningen genomfördes för första gången år 1950 och är idag Sveriges största öppet vattenevenemang med över 13 000 deltagare. Utöver sju lopp i simning ingår även tävlingar i swimrun och triathlon. Vansbrosimningen är sedan 1971 en del av En Svensk Klassiker.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Till anmälan på Vansbrosimningens webbplats