Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Måkläppen – en säl(l)synt upplevelse!

Nu startar Måkläppsäsongen! 1 november 2021 – 31 januari 2022 är det tillåtet att beträda Måkläppen i Falsterbo för en fantastisk naturupplevelse. På helgerna under perioden kommer ett litet tåg att transportera besökare tur och retur.

Foto/Källa; Vellinge Kommun. Klicka på bilden för större format

Parkera vid Falsterbo strandbad, promenera eller ta shuttle till Naturmagasinet och gå utmed Flommen ned till Måkläppen. Från Flommens golfklubb ner till Måkläppen är det 6 kilometer, så tänk på att ha bekväma skor och klä dig varmt.

Varje lördag och söndag under Måkläppsäsongen går ett litet tåg tur och retur mellan Falsterbo strandbads parkering och Naturmagasinet som ligger på väg ut till Måkläppen. Ungefärlig avgång är varje hel- och halvtimme mellan klockan 09.00-13.30.

På Naturmagasinet hittar du en permanent utställning som beskriver Vellinge kommuns unika natur och djurliv. Utställningen riktar sig till både skolor, invånare och besökare. Naturmagasinet kommer att vara en av flera utgångspunkter för vandringar, guidningar och naturaktiviteter för barn.

För att värna om djurlivet har Länsstyrelsen infört förbud att beträda vissa delar av Måkläppen. Under säsongen ges fortsatt besökare möjlighet att upptäcka stora delar av Måkläppen.

”-Ta gärna med en kikare och håll minst 50 meters avstånd till sälarna. Vi kan ju inte garantera att sälarna visar sig under ditt besök på Måkläppen. Vi kan däremot garantera en fantastisk naturupplevelse! Vill du ta en ”sälfie” finns det fotoväggar utsatta vid Naturmagasinet och på Falsterbo strandbads parkering.” Säger Annica Carlstedt, näringslivs- och turistchef, Vellinge kommun.

OM Vellinge Skåne
Vellinge kommun ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi kan skryta med några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Vellinge kommuns webbsida
Informationssida Måkläppen