Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vinterpremiär hos SkiStar: Skidtestarhelg och smygpremiär i Vemdalen till helgen

Årets vintersäsong hos SkiStar startar i år i Vemdalsskalet den 27 november. Den senaste tidens kyla har gett goda förutsättningar att producera snö samtidigt som mer kyla är att vänta de närmaste dagarna. Vintern har därmed kommit till fjällen.

Trysilvy. Foto; SkiStar – Klicka på bilden för större format

”Äntligen kan vi smygöppna en av våra skidorter och förutsättningarna ser bra ut även för flera av våra andra destinationer i Sverige och Norge framöver. Så fort vi kan erbjuda bra alpin skidåkning öppnar vi för vintern. Jag ser fram emot att välkomna alla gäster till en lång vintersäsong och att erbjuda trygga, säkra och minnesvärda fjällupplevelser med fantastisk skidåkning för alla”, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

Vemdalen. Foto; Kalle Hägglund SkiStar

SkiStars traditionsenliga skidtestarhelger är äntligen tillbaka efter förra årets frånvaro på grund av coronarestriktionerna som då gällde. I år genomför SkiStar äntligen skidtestarhelgen i Vemdalen 27-28 november: alla som är intresserade av skidåkning får testa de allra senaste och vassaste produkterna inom alpin skidåkning och samtidigt njuta av härlig försäsongsskidåkning.

– ”Det är alltid något speciellt med att öppna för vintersäsongen och extra roligt är att våra uppskattade skidtestarhelger är tillbaka. Känslan att se skidglädjen hos de första skidgästerna, barn som vuxna, som tar sig ner för den nypistade backen i den friska luften är oslagbart. Vi är verkligen redo för en härlig skidsäsong”, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar Vemdalen.

Vemdalen. Foto; SkiStar

Från och med den 27 november öppnar SkiStar Vemdalen nedfarten Turisten med Mellanliften i Vemdalsskalet i ett första steg i samband med skidtestarhelgen. Under helgen håller även knappliften Mini och Barnbacken öppet. Under kommande vecka presenteras mer detaljerad information på skistar.com/väder och backar om vilka fler liftar och backar som öppnar i Vemdalen samt öppettider. Premiärdatumen för SkiStars andra destinationer kommuniceras löpande.

Följ senast nytt i SkiStars app eller på skistar.com/väder och backar

Datum för SkiStars skidtestarhelger:

27-28 november: Ski Test Weekend Vemdalen

3-5 december: Lindvallen i Sälen och Hemsedal

9-12 december: Åre och Trysil

Mer om skidtestarhelgerna

Försiktighetsåtgärder med anledning av covid-19:
Med goda erfarenheter från tidigare sommar- och vintersäsonger fortsätter SkiStar att satsa på trygghet och säkerhet för alla gäster. Vi uppmanar alla att använda SkiStars app och att förboka aktiviteter och köpa SkiPass på skistar.com eller i appen. In- utcheckning till boende sker digitalt. I övrigt följer vi myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Vi uppmanar också alla våra gäster att ta eget ansvar och hålla sig uppdaterade kring vad som gäller kring bland annat inreseregler mellan länderna. Läs mer om SkiStars coronainformation

OM SkiStar
Fjällturismbolaget SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver fjällanläggningar i Sälen, Vemdalen, Åre och Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St. Johann in Tirol i Österrike. Verksamheten delas in i tre segment; Drift av skidanläggningar, Fastighetsutveckling & exploatering samt Drift av hotellverksamhet. Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien är SkiStars affärsidé att med gästerna i fokus skapa minnesvärda fjällupplevelser, utveckla hållbara destinationer, erbjuda boende, aktiviteter, produkter och tjänster av högsta kvalitet.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)