Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

De viktigaste plaggen för barnets första skidsemester!

En skidsemester kan vara en perfekt tillflykt för hela familjen. Det bjuder in till massvis av frisk luft, motion och inte minst underhållning. Men när det är ditt barns första gång i skidbacken kan det vara en utmaning att veta vad du ska packa ned för att de ska hålla värmen.

För att hjälpa dig att ta reda på vilka kläder du behöver packa ner för att hålla ditt eller dina barn varma och torra, går vi igenom de mest väsentliga plaggen nedan.

Baslager för att avleda fukt och svett
Även om de kommer att vara ute i snön och det kalla vädret, innebär skidåkning hårt arbete, vilket kommer göra även minstingarna varma. Därför behövs det först och främst packas ned ett baslager, det vill säga plagg tillverkade av material som kan andas och avleda fukt för att hålla kläderna torra.

Här är det bäst att söka sig till plagg som består av syntetiska tyger som polyester eller nylon, alternativt naturliga material som merinoull. Som baslager klassas även strumpor, som är en nödvändighet för att hålla ditt barns fötter varma och bekväma. Ullstrumpor är att föredra då dessa håller fötterna varma även under de kyligaste dagarna.

Mellanlager för att behålla värmen
Utöver ett tunt baslager för att avleda fukt och svett bör du packa med ett extra lager ovanpå för att ditt barn ska behålla värmen. Här är det bra med plagg såsom fleecetröjor, huvtröjor och långarmade tröjor. Dessa är dessutom enkla att ta av om barnen blir för varma. Här är det bra att undvika absorberande material som ull och bomull och istället använda sig av syntetiska material som kan avleda fukt och svett.

Ytterkläder för att stänga ute vind och snö
Du bör naturligtvis även packa med bra ytterkläder för att stänga både vind och snö ute, något som är vanligt förekommande på en skidsemester.

Till att börja med bör du leta efter en vattentät vinterjacka med en dragkedja. Kids-World har ett brett utbud av billiga vinterjackor till skidsemestern av hög kvalitet på deras hemsida.

Det bör även packas med ett par vattentäta skidbyxor, som termobyxor, eller en skiddräkt om det är ett yngre barn som ska med på skidsemestern.

Mössa, vantar och halsduk är också ett måste
Till sist är det viktigt att se till att ditt barn håller värmen om huvudet, öronen och händerna. Packa därför ner en eller flera mössor, vantar och halsdukar så att minstingen slipper frysa under besöket i skidbacken. Accessoarer som dessa kan lätt försvinna när barnet tar av och på dem, och därför är det så viktigt att ha med sig några extra av allt så att han eller hon inte står där utan en mössa en dag och fryser om öronen.