Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

”Väsen i ögonvrån”, ny kampanj för att locka besökare till Östergötland!

Att befinna sig i Östergötlands djupa skogar kommer ofta med en känsla av att vara iakttagen. Att något nyfiket kikar på dig från skuggorna men du lyckas aldrig se vad det är. Med sin nya kampanj “Väsen i ögonvrån” vill Visit Östergötland förflytta den känslan till en digital reklamskärm mitt i stan. Kampanjen grundar sig i Ocean Outdoors tävling som Region Östergötland och Markus Reklambyrå vann i slutet av förra året. Priset var två miljoner kronor i mediakostnad.

Bilden; En brokig skara mystiska troll och väsen i en östgötsk skog nära dig – Klicka på bilden för större format

Vandra över stock och sten med vinden i ryggen och mossan under dina fötter. Hör det prassla när du tar dig fram, hör prassel bakom dig – vänta nu? Vem skymtar bakom trädet? Rörde sig den där stenen? Kanske kommer du aldrig få veta vem som slog följe med dig på din skogspromenad, kanske gör det upplevelsen extra magisk. Att känna en mystisk närvaro men aldrig veta säkert vem eller vad som följer dig hack i häl. Sen åker du hem och försöker återberätta vad du just upplevt för dina nära och kära. Men du kommer aldrig hitta orden som gör ditt besök rättvisa. För Östergötland kan inte beskrivas, det måste upplevas.

Så inleds vår kampanj ”Väsen i ögonvrån” där Östergötlands brokiga skara mystiska troll och väsen för första gången får ta plats och representera regionen. Kampanjen, som drar igång nu i veckan, är en del i marknadsföringskonceptet ”Östergötland måste upplevas”.

Kampanjen grundar sig i den tävling Region Östergötland och Markus Reklambyrå vann i slutet av förra året där priset var exponering för 2 miljoner kronor på digitala skärmar. Kampanjens syfte är att locka hit turister från storstäderna och kommer därför gå på digitala utomhusskärmar i Stockholm och Göteborg samt i sociala medier. Idén bygger på en teknik som får den digitala utomhusenheten att reagera utifrån ansiktsregistrering. När du som förbipasserande på gatan tittar in i stortavlan ser du en vy av en tom och stilla skog någonstans i Östergötland. Men om du vänder bort blicken från tavlan börjar någonting röra sig där inne…

Våra väsen vittnar

”Att komma till Omberg var som att komma hem. Sova på en stickig bädd av barr, käka flugsvamp till frukost och plaska runt i en svalkande bäck.”
-Stentroll på Omberg

”Vi kom till Öna för första gången för några hundra år sedan och blev så fästa vid platsen att vi bestämde oss för att flytta hit hela familjen.”
-Lilla Grå vid Öna

”Varför jag hamnat i Säby Västerskog? Ja men är det inte uppenbart. Närmare urskog än så här kommer du inte i södra Sverige. Vissa av träden här är upp mot 400 år gamla, och historierna de samlat på sig under alla sina år i skogen är makalösa.”
-Jättelik insekt

OM Region Östergötland
Besöksnäringen är en viktig del för den regionala utvecklingen i Östergötland. Därför arbetar Region Östergötland med att utveckla besöksnäringen i regionen och marknadsföra Östergötland som ett attraktivt besöksmål.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Läs hela vittnesmålen och om fler väsen som vittnar på www.visitostergotland.se
Visit Östergötlands webbplats


Text & Bild; Visit Östergötland