Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Över 1000 anmälda till Sveriges första Tjejmilen i fjällen!

Den 18 juni är det premiär för det allra första Tjejmilen by Kari Traa i Sälen. Loppet, som utgår från toppen av Lindvallen, är ett samarbete mellan Marathongruppen och SkiStar. Med mindre än en månad kvar till start är intresset större än förväntat och har redan lockat över tusen tjejer.

Text & Bild; SkiStar – Klicka på bilden för större format

Tjejmilen Sälen by Kari Traa har två distanser, 5 och 10 kilometer, och är ett fjällopp som passar både den rutinerade fjälllöparen och den som aldrig tidigare sprungit i fjällen. Banan går på leder och spänger både på fjällkammen och i mer kuperad terräng genom Sälenfjällens vackra fjällmiljö.

– ”Vi är otroligt stolta och glada över att så många tjejer redan har anmält sig till loppet. I dag har vi närmare 1100 anmälda vilket är över förväntan. Deltagarna kommer inte att bli besvikna, jag är övertygad om att alla får ett minne för livet. Jag provsprang själv banan nu i helgen och den är makalöst vacker”, säger Lotta Lindblom, evenemangschef på Marathongruppen.

Tjejmilen Sälen by Kari Traa är inte bara ett lopp utan en hel njutarhelg. En outdoorupplevelse i kombination med god mat och dryck och fantastisk underhållning, bland annat med artisten Magnus Carlsson, känd både från bandet Barbados och diskogruppen Alcazar.

–”Äntligen kommer Tjejmilen till Sälen och vi ser väldigt mycket fram emot att kunna erbjuda alla deltagare en minnesvärd fjällupplevelse hos oss denna helg. Det är ett lättillgängligt lopp som passar alla med fokus på gemenskap och rörelseglädje, samtidigt som vi hoppas att kunna ge många en helhetsupplevelse med mysigt boende på SkiStar Lodge Experium, god mat och underhållning på After Run samtidigt som det finns tid för välbehövlig avkoppling och spa-möjligheter”, säger Fredrik Rydén, event- och konceptchef på SkiStar.

Under hela sommar- och höstsäsongen finns även flera andra evenemang och aktiviteter för hela familjen på SkiStars samtliga destinationer. Läs mer på skistar.com/sommar

Om Marathongruppen

Marathongruppen är en ideell organisation bildad av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Klubbarna arrangerade Stockholm Marathon för första gången 1979 och sedan dess har verksamheten vuxit kraftigt. Tillsammans med ASICS Stockholm Marathon är Tjejmilen, Vårruset, Stafesten för UNICEF, Stockholm Halvmarathon och Tjurruset de evenemang som lockar flest deltagare. 200 000 löpare deltar årligen i klubbarnas evenemang. Marathongruppens uppgift är att arrangera dessa tävlingar. Hela det ekonomiska överskottet evenemangen gör går tillbaka till idrotten.

OM SkiStar
Fjällturismbolaget SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver fjällanläggningar i Sälen, Vemdalen, Åre och Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. Verksamheten delas in i tre segment; Drift av skidanläggningar, Fastighetsutveckling & exploatering samt Drift av hotellverksamhet. Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien är SkiStars affärsidé att med gästerna i fokus skapa minnesvärda fjällupplevelser, utveckla hållbara destinationer, erbjuda boende, aktiviteter, produkter och tjänster av högsta kvalitet.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Anmälan till Tjejmilen samt bokning av boendepaket, After Run mm görs enklast på SkiStar.
Tjejmilen Sälen
Anmälan Tjejmilen
SkiStar i sommar

Text & Bilder; SkiStar