Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

PASSIONE – un omaggio alla vita e al fiore!

PASSIONERAT i sommar – Här vävs växande sinnlighet samman med ljuva toner. Livet, det vackra och det modiga hyllas. Det är känslosamt, äkta och utanför ramarna – som passion är. Utställningen bejakar skönheten och det oförutsägbara. En stämning och känsla som sträcker sig långt upp över åsen. Passionerat njutbart! Men också en hyllning till livet och till blomman!

Den 17 juni öppnar sommarens stora utställning PASSIONERAT Passione – un omaggio alla vita e al fiore i Erikshus. Idé och produktion av Norrvikens trädgårdsmästare och florister i samarbete med scenograf Rigmor Grönwall.

Här bjuds gästen in att njuta av installation och konstnärlig tolkning då livet, växtligheten och blommornas gudinna Flora hyllas. Fjärilen är din ledsagare och musiken en viktig del av upplevelsen. Här vävs växande sinnlighet samman med ljuva toner – Passionerat njutbart!

Bilderna ovan; Här vävs växande sinnlighet samman med ljuva toner. Livet, det vackra och det modiga hyllas. Det är känslosamt, äkta och utanför ramarna – som passion är. Utställningen bejakar skönheten och det oförutsägbara. En stämning och känsla som sträcker sig långt upp över åsen. Passionerat njutbart! Dekoratör & florist: Anna Dahlqvist och Helena Dahlberg Trädgårdsmästare: David Salmon Scenograf: Rigmor Grönwall. Foto; Anna Nyman

På den vackraste platsen som finns. Där hav möter land i en oändlig horisont. Här anlade Rudolf Abelin sina sju stilträdgårdar. Nu välkomnar vi dig till en värld där vi låtit elegans, sinnlighet och upplevelser vägleda oss vidare. Hit vill vi att du kommer för att strosa runt, njuta av en konsert eller äta något gott. För att drömma dig bort eller gå på en utställning. För att gifta dig eller fira en födelsedag. För att skapa egna värden.

Parkens vackra stilträdgårdar tar dig till flera av jordens hörn.

Här arrangeras konserter, mässor, marknader och andra tillställningar. Njut av god lunch i Orangeriet eller en fika i Chocolaterian. Norrviken är en plats som inte finner motstycke någon annanstans. Denna gröna oas med sina generösa grönytor, unika stilträdgårdar och vidunderliga vyer över Laholmsbukten ligger på Bjärehalvöns vackra norrsluttning. Här finner ni sju olika stilträdgårdar, allt från Vattenträdgården till Japanska trädgården.

I vackra Villa Abelin finns fem kompletta och unika konferensrum, här tar vi emot små som stora sällskap. Norrviken är en attraktiv event- och mötesplats där man får glädje av den vackra miljön i samband med olika evenemangen.

Upptäck trädgården efter säsong

Norrvikens huvudträdgårdsmästare Pierre Nestlog har satt samman en rad intressanta guidningar som kommer löpa genom säsongen. Välj exempelvis mellan I växtjägarens fotspår, Köksväxter för gom och öga, Bland körsbärsblom och vårlökar, Frossa i dahlior eller Magnolior – Parkens drottning i ett hav av vitt. Guidningar som på ett naturligt sätt knyter an till den säsong man är i och bjuder på såväl fördjupad kunskap som trevliga anekdoter.

Passion för musik och en grön framtid

I tillägg till alla utställningar och vackra satsningar i trädgårdarna kommer Norrviken att erbjuda konsert med Peter Jöback, en av Sveriges mest framstående och internationellt erkända artist, bjuda på sin passion för sång och musik i hans turné då han firar 50 år på jorden och 40 år i musikens tjänst. Vidare genomförs BotaniCar 4–6 augusti. BotaniCar är upplevelsen där innovation, teknik vävs ihop med natur, skönhet, spektakulär design och funktionalitet med lustfylldhet. Ett event med fokus på både fordon och trädgård som hyllar drömmen om frihet och en grön framtid.

Butik & restaurang

Besök Butik Norrviken, utsedd februari 2022 till Månadens Butik av Stockholm Fashion District. I Butik Norrviken finner man produkter som knyter samman trädgården med stilsäker design och inspiration. Butiken ligger i ett växthus på 250 m2 som även har en vacker gård med växter och antika objekt. Sortimentet är en mix av antikviteter, växter och modern design. Ett samarbete med Laserows Antik möjliggör ett helt unikt sortiment.

”Vi har en väldigt bred målgrupp och önskar att alla skall hitta något vackert att ta med sig hem när de har besökt Norrvikens trädgårdar. Vi gör även egna produkter som är unika och som endast finns att köpa på Butik Norrviken. Våra dekoratörer och florister som arbetar i trädgården kommer till oss varje vecka och knyter ihop det gröna med vår inredning. Det skapar en alldeles unik känsla som vi är mycket stolta över”, säger butikschef Camilla Kvist.

Orangeriet restaurang

Orangeriet restaurang kan ta upp emot 430 sittande gäster men passar lika bra för det mindre sällskapet. Atomsfären på Norrviken andas romantik och det råder en förtrollande stämning på platsen. Självklart är det väldigt populärt att säga ja till sitt livs kärlek på Norrviken. Orangeriet restaurang, kommer fortsättningsvis att erbjuda upplevelser för såväl öga som gom. Genom den egna köksträdgården och nära samarbete med traktens producenter säkerställer man såväl härodlat som närodlat. Årets tema passion är något som alltid råder i Orangeriet restaurang.

”Som kreatör i köket med kärlek till fina råvaror, respekt för mathantverket och viljan att alltid ge gästen den bästa av upplevelser krävs passion. Den har vi alltid med oss. I år känns det extra fint att också få lyfta detta, inte bara i handling utan också genom ord. Vi lovar att fortsätta dela med oss av vår passion, precis som alla här på Norrviken gör. Alla har passionen djupt rotad i det de gör och representerar”, säger Sebastian Perkmar, platschef på Orangeriet restaurang.

Villa Abelin. Foto; Norrvikens Trädgårdar

Kalendarium
Årets utställningar på Norrvikens trädgårdar 2022

Världen i en trädgård”– en utställning om Norrvikens grundare Rudolf Abelin, tiden och människorna runt honom i de fyra glaspaviljongerna i Köksträdgården
Utställningsproducent Eva Canebro
Utställningsperiod: 13 maj – 30 oktober

JUNI – OKTOBER

Norrvikens paradrabatter 2022 – med Hanna Wendelbo
I samarbete med Norrvikens trädgårdsmästare och florister har designer Hanna Wendelbo fått uppdraget att designa parkens paradrabatter. Följ blomsterflorets skiftningar under sommarmånaderna och långt in på hösten. Dahliorna blir årets primadonnor i välstämt blommande sällskap med kombinationer av de ljuvaste sommarblommor.

PASSIONERAT Passione – un omaggio alla vita e al fiore i Erikshus
Utställningsproduktion: Norrvikens trädgårdsmästare och florister i samarbete med scenograf Rigmor Grönwall

Utställningsperiod 17 juni –2 oktober

Sommarens stora utställning tar plats i Erikshus. I parkens gröna växthus hyllas livet, växtligheten och blommornas gudinna Flora. Låt dig inspireras och informeras i denna fantastiska utställning och produktion där Norrviken visar prov på vad deras egna trädgårdsmästare och florister tillsammans med scenograf Rigmor Grönwall kan nå för kreativa och inspirerande höjder.

BotaniCar
Utställningsperiod: 4-6 augusti
BotaniCar är upplevelsen där innovation, teknik vävs ihop med natur, skönhet, spektakulär design och funktionalitet med lustfylldhet. Ett event med fokus på både fordon och trädgård som hyllar drömmen om frihet och en grön framtid.

RELEVANTA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Norrvikens trädgårdar
Norrvikens Trädgårdars Evenemang
Se även ”Upplev Norrvikens Trädgårdar” på ListitSweden HÄR!

Text; Norrvikens Trädgårdar
Foto; Lena Evertsson,  Anna Nyman och Norrvikens Trädgårdar