Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dags för den stora påskäggsjakten på Tjolöholms slott

Många har som tradition att möta våren på Tjolöholm under påsken. Mellan den 6 och 10 april anordnas den spännande påskäggsjakten som går ut på att lösa en rebus och leta efter påskägg som är gömda i slottets naturområden. Tre olika rundor som passar hela familjen finns att välja på.

Påskäggsjakten är en utomhusaktivitet, där man med hjälp av en karta letar efter påskägg med en bokstav på. Den som hittar alla bokstäver och får fram ett ord får en smaskig belöning i utbyte mot sin karta av slottets påskhare som väntar inne i Magasinet, där det även finns en påskpysselverkstad.

– ”Det är roligt att kunna erbjuda en aktivitet som hela familjen kan göra tillsammans och där man är ute i naturen. Just nu blommar även blåsipporna vackert längs den längsta rundan som en bonus om man väljer den”, säger Patrik Olderius, VD för Tjolöholms slott.

Påskkycklingens lilla runda är 1,2 km och passar för de minsta barnen. Påskäventyret är 2,5 km och lite mer utmanande genom spännande terräng med utsikter, murar och trappor. För den som vill ge sig ut på en lite längre vandring finns Påskharens promenad som är 4,1 km i Storeskog, denna runda är tillgänglighetsanpassad och fungerar även bra med barnvagn.

På gårdsområdet finns möjlighet att gå på styltor och ta en tur med häst och vagn. Nytt för i år är grillplatser omkring Manegen och Magasinet. Korv och grilltillbehör finns till försäljning på plats. I Restaurang Storstugan och Kafé Manegen serveras påskinspirerade läckerheter.

Förutom påskäggsjakten så är det även säsongsöppning för alla Tjolöholms verksamheter under påsken. Hela påsklovet, från den 6 till den 16 mars, har Tjolöholm öppet dagligen och i slottet erbjuds modeverkstad med återbruk av second hand-kläder samt dramatiserade barnvisningar.

OM Tjolöholms slott 

Tjolöholms slott stod klart 1904 och är idag ett populärt besöksmål på den halländska kusten med slottsvisningar, internationellt kända trädgårdar, stora naturområden med vandringsleder, strand, serveringar, butik och boendeverksamhet. Varje år kommer över 200 000 besökare till Tjolöholm. Egendomen ägs och drivs av en stiftelse med Kungsbacka kommun som huvudman.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Den stora påskäggsjakten på Tjolöholms slott

Text; Tjolöholms slott
Bilder; Kajsa Sjölander