Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Glasboende i trädkronorna

Att sova högt uppe i ett trädhus är en dröm för många som nu kan bli sann. I Kosta Safariparks trädhus är avskildhet och bekvämlighet självklarheter och naturen din närmsta granne. En naturnära upplevelse högt över det vanliga, detta är sann skogsmagi. Om du är en djurälskare är möjligheten att komma nära djurlivet utan tvekan höjdpunkten för varje semester. Tänk dig att somna, lugnt vaggad av ljudet från susande träd, betande djur och vakna upp med en magnifik utsikt över den småländska skogen.

Våra trädhus i Kosta Safaripark står på pelare fyra meter ovanför marken vilket ger möjlighet till ett boende högt upp i luften med full hotellstandard. Närmare naturen, utan att tumma på bekvämligheten, är det svårare att komma. Genom en glasplatta i golvet kan gästerna få se de vilda djuren fritt ströva runt i Safariparken. Här finns det möjlighet att se den europeisk visenten, den ståtliga kronhjorten, skogens konung älgen, den nyfikna dovhjorten, mufflonfår med sina enorma horn och de busiga vildsvinen som vandrar fritt omkring i den stora inhägnade parken.

Kombinationen småländsk natur, tystande & stillheten och möjligheten att se och höra de vilja djuren är något som kommer locka både unga som gamla, svenskar som utländska turister säger Destinationschefen Emil A. Jansson. Vi utvecklar ständigt nya gästaktiviteter här i Kosta. Vi har öppet året runt och detta är ytterligare ett boendealternativ för den som vill komma naturen nära.

Tre olika trädhus kommer att under våren byggas i Kosta Safaripark utspridda på olika platser, två stycken på 15 kvm och en större på 30 kvm. Fyra meter upp på ett 100kvm stort trädäck kommer golvet att ha inslag av glas vilket ger möjligheten att se de vilja djuren i parken. Väggarna kommer dels vara av trä men merparten av glasväggar som ger en ökad känsla av att bo nära naturen. Det kommer trots glasväggarna ändå vara ett enskilt och privat boende, utan insyn. Upp till husen kommer det finnas en enklare trätrappa vilket innebär att kojorna tyvärr idag inte är handikappanpassade.

I de små husen finns säng för två personer, toamöjligheter, enklare kök, grill och vedeldad kamin. I den stora stugan finns det möjlighet för boende upp till fyra personer. Här kommer man även kunna anordna konferens. Boendet kommer vara utan el men med tillgång till powerbanks för den som vill. Utöver trädhusets enkla boning finns det även tillgång till servicehus utanför parken samt även möjlighet att boka catering från Kosta Delikatess. Parkering sker i nära anslutning till huset alternativt utanför parken där vi bistår med skjuts till och från boendet.

– Husen kommer hyras ut året runt och planerar att vara bokningsbara från april i år via Kosta Lodge. Vi ser med spänning fram emot de första gästernas upplevelse av att bo uppe bland trädtopparna.

OM Kosta
Berättelsen om Kosta börjar 1742 då två av Karl XII:s generaler grundade Kosta glasbruk. Kosta fick sitt namn av grundarna själva, Anders Koskull och Georg Bogislaus Stael von Holstein, Ko-Sta. En av anledningarna till att glasbruket hamnade mitt inne i de djupa småländska skogarna var just den obegränsade tillgången på skog som behövdes som bränsle till glasugnarna. Kosta erbjuder idag en mängd upplevelser. Att stå bredvid ugnarna i hyttan och se glaset ta form är ett unikt skådespel. Som besökare finns det möjlighet att på nära håll se de skickliga hantverkarna arbeta. Följ gärna med på en guidad tur anordnad av Kosta Boda Art Gallery! På Glascenter erbjuds också möjligheten att själv få prova på att blåsa glas.

Självklart erbjuder Kosta också fantastiska möjligheter till shopping – fynda kända varumärken till förmånliga priser i Kosta Outlet, Kosta Boda bruksbutik och Iittala Outlet! Upplev också Kosta Boda Art Hotel, där 7 av Kosta Bodas formgivare satt sin personliga prägel på samtliga miljöer och hotellrum. I omgivningarna runt Kosta finner du den gamla bruksbebyggelsen, en underbar, rogivande natur med enebackar, stengärsgårdar och glittrande små sjöar som inbjuder till fiske. Här finns också möjlighet att få se skogens konung på nära håll i Grönåsen Älg- & Lantdjurspark.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Kosta Safaripark