Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Utomhusfestival som lockar till naturupplevelser!

Lär dig tälja, allt du behöver veta om skogens skafferi, hur du gör upp eld och bygger vindskydd eller spana in fiskeutrustning på en komplett riggad fiskebåt. Eller bara ta en paus och delta i ett miniskogsbad med barfotavandring. Med Kungsbacka Outdoor Festival kickar naturum Fjärås Bräcka igång sommarens naturupplevelser.

Bilden ovan; Fjärås Bräcka. Foto; Emma Grann

– Kungsbacka Outdoor Festival ska helt enkelt vara som en stor friluftsmässa som ska locka så många som möjligt att upptäcka vilken fantastisk natur som finns i vår närhet, säger Niklas Lilja som arbetar som utvecklare på naturum Fjärås Bräcka och den som initierat dagen.

Förra året arrangerades Naturturismens dag för första gången på naturum. Målet var att arrangera en folkfest för alla besökare och samtidigt även vara en arena för företag och organisationer inom naturturism och friluftsliv. I år har evenemanget bytt namn till Kungsbacka Outdoor Festival och intresset är stort från besökare och utställare. Det är över 30 utställare som visar upp sina verksamheter på festivalen.

Niklas Lilja berättar att avsikten är att kunna erbjuda en dag fylld av upplevelser och aktiviteter utomhus och han tycker att det är fantastiskt med det stora gensvaret från både utställare och publik. Det visar på att det är ett vinnande koncept men också att naturum är en utmärkt plats för denna typ av evenemang. Många av aktiviteterna riktar sig mot barnfamiljen, som också är en naturlig målgrupp för naturum som besöksmål. Men Niklas Lilja är noga med att understryka att Kungsbacka Outdoor Festival ska vara en folkfest för alla besökare som kommer.

– Det finns något för alla att upptäcka och uppleva även den här gången. Oavsett om du bara vill ta en god kopp kokkaffe och grilla din egen korv över öppen eld efter att ha varit med på en yogaklass utomhus, eller om du är typen som hellre vill tälja, elda och köra tuffare uthållighetstävlingar med Crossfit-gänget, säger Niklas Lilja.

Nytt för i år är att publiken även får njuta av livemusik. Artisten Anton Fermhede gästar festivalen och bjuder på en konsert med sin finstämda folkpop.

FAKTA
Datum: 22 april
Klockslag: 11–16
Kostnad: Fri entré
Plats: Fjärås Bräcka i Kungsbacka kommun

OM Kungsbacka
Kungsbacka ligger i Halland utefter Sveriges västkust. Den västra delen av kommunen har en lång kustlinje, och östra delen präglas av ett böljande jordbrukslandskap, men här finns också skogar och flera sjöar. Kungsbacka är en expansiv kommun. Vi har över 85 000 invånare och de flesta invånare kan rekommendera sina vänner att flytta hit. Helgonet Sankta Gertrud pryder Kungsbackas vapen. Hon var skyddshelgon för väg- och sjöfarare och fanns på Kungsbackas sigill redan 1584.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Webbsida för mer information
Festivalprogram
Utställare