Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

En familjefest för stora och små

På Norrvikens trädgårdar finns en färgstark och barnsligt rolig trädgårdsvrå- Hasses glada trädgård. Den är utformad för att locka till lek, väcka nyfikenhet och inspirera till odlarglädje. En trädgård full av musik och glada överraskningar! Detta hade verkligen Rudolf Abelin gillat. Kom och lek den 7 maj med Hasse & Monica under säsongens öppning av Hasses glada trädgård.

Hasse o Monica, Licens: Medieanvändning – Foto; Anna Nyman

”De små bör hafva sitt rike för sig… en solig vrå, där de finna plats för sin lekstuga, någon gymnastikapparat och en liten jordremsa, å hvilken de kunna taga sina första spadtag… och lära sig att utur densamma uppdraga nyttiga örter och färgglada blommor.”

Rudolf Abelin

Den 7 maj är det öppning för säsongen av Hasses glada trädgård. Det blir sång, lek och dans tillsammans med Hasse & Monica. Jazza loss i danspaviljongen till örongodis av Hasselåtar och passa på att fira Busfrödagen genom att så säsongens fröer tillsammans i myllan. Små och stora barn kan även ta del av traktorkortegen och hälsa på i biodlingen där biodlarna är på plats för att svara på frågor.

Välkomna till Hasses glada trädgård, söndagen den 7 maj!

Klockan 11 – ca. 12.30
Sång och lek på scen med Hasse & Monica
Så busfrö i planteringslådorna med Hasse & Monica
Signering och försäljning av Hasses bok

Klockan 11.00 – 14.30
Veterantraktorerna ställs upp i parken för allmän beskådning
Biodlarna är på plats och visar bikuporna och berättar om bina

Villa Abelin ligger vackert mitt i parken. Det är platsen för vår butik, Orangeriet restaurang och Salamander café & bar. Sommarens utställningar finns också att besöka här. Villan huserar fem konferensrum och två övernattningssviter som döpts efter Rudolf Abelins döttrar Hild och Dagmar. Licens: Medieanvändning – Foto; Anna Nyman


Bigården – Bakom Villa Abelin finner ni vår bigård med sina ståtliga bikupor som sköts av Biföreningen Lilla Båstad. Norrviken honung produceras med ekologiska metoder och är en naturprodukt som på många sätt bidrar till hållbar utveckling. Honungen från Norrviken är en delikatess som tas fram med hjärta och själ, vilket gör att honungen härifrån är en riktig topprodukt och smakar fantastiskt. Licens: Medieanvändning – Foto: Eva-Marie Furevi

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Norrvikens trädgårdar
Norrvikens trädgårdars evenemang