Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ta en paus från vardagen med dessa två ovanliga resmål!

Om du letar efter ett äventyrligt resmål som inte alla andra svenskar har besökt, har du kommit till rätt ställe. Vi presenterar här våra topp två ovanliga semesterresor som är perfekta för den som vill uppleva något nytt och spännande. På listan finns det exotiska landet Laos och det tropiska Filippinerna. Båda dessa länder erbjuder enastående sevärdheter, kulturella upplevelser och äventyrliga aktiviteter som ger dig en oförglömlig semesterupplevelse.

1. Filippinerna
Filippinerna är ett land som erbjuder enastående natur och kulturupplevelser. Det finns många olika sätt att utforska detta vackra land, från att besöka de historiska städerna till att uppleva den unika fauna och flora som finns där. Om du vill se några av de mest spektakulära platserna på Filippinerna kan du ta en båtresa till Palawan-öarna, som är kända för sina vackra stränder och turkosa hav. Du kan också besöka Mayon-vulkanen, som är den högsta aktiva vulkanen i Filippinerna. Om du vill lära dig mer om landets historia kan du besöka Intramuros, en gammal spansk fästning som byggdes under 1500-talet. Du kan också ta en tur till Banaue Rice Terraces, ett UNESCO:s världsarv som består av terrasserade risfält skapade av ursprungsbefolkningen Ifugao för tusentals år sedan. Oavsett vilken typ av upplevelse du letar efter, har Filippinerna alltid något att erbjuda!

2. Laos
Laos är ett land som erbjuder enastående sevärdheter och upplevelser. Det är en av de mest magiska platserna att utforska i Sydostasien, med sina vackra landskap, historiska byggnader och levande kultur. Om du letar efter en unik resa, är Laos det perfekta stället att besöka. En av de mest populära sevärdheterna i Laos är den gamla staden Luang Prabang, som ligger vid floden Mekong. Staden har bevarat sin ursprungliga charm och erbjuder enastående arkitektur från det förflutna. Du kan promenera runt på gatorna och njuta av den levande atmosfären som finns här. Du kan också besöka Wat Xieng Thong-templet, som är ett av de mest berömda templen i hela landet. Ett annat populärt resmål i Laos är Vang Vieng, som ligger vid floden Nam Song. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten över bergskedjan Phou Khao Khouay National Park och uppleva den lugna atmosfären som finns här. Du kan ta en båttur längs floden för att se de otroliga grottorna och klippformationerna som finns där. Du kan också prova på olika aktiviteter såsom fiske, kajakpaddling eller rappelling.