Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Bucket list – Apparna som ger dig den ultimata resan!

Vill du få den bästa möjliga reseupplevelsen i sommar? Humbos team älskar att upptäcka nya platser och för att hjälpa er att få den bästa möjliga reseupplevelsen har Humbo tagit fram listan med appar du behöver till ditt äventyr.

Foto; SplitShire, Pixabay

Här är apparna till före, under och efter din drömresa.

Apparna du behöver före din resa:

Dreams:
Det är här din resa börjar. Skapa en drömresa på appen reams och börja spara – så ofta och så mycket som du kan. För varje dag, vecka eller månad kommer du närmare ditt äventyr.

Tripadvisor:
Du kanske vet vart du ska, men inte hur du ska bo eller vad du ska göra? Kika in på Tripadvisors app för att få tips på allt från hotell och restauranger till aktiviteter du inte får missa att göra på din tripp. Denna kan vara toppen att behålla även under resan, för att plocka fram när du behöver en matplan för kvällen.

Humbo:
Det här är den ultimata appen för inspiration genom hela din resa. Redan innan du åker är den vägen till bucketlists över hela världen, där du väljer om du vill kika in på en av Humbos listor eller göra din alldeles egna. Humbo finns för IOS och i webbversion.

Duolingo:
En weekend i Paris, några veckor i Thailand eller flera månader runtom i Sydamerika? Passa på att lära dig ett nytt språk på din resa! Att beställa mat på restauranger eller hälsa på lokalborna på gatan på modersmålet är aldrig fel. Hos appen Duolingo har du både möjlighet att öva gratis och köpa kurser för mängder av språk.

The Flight Tracker:
Det här är appen som påminner och uppdaterar dig om dina flygtider. När förseningar eller andra förändringar får du en notis på momangen.

Packr:
Vad ska man ha med sig? Har du checkat av allt inför avresan? Ladda ner Packr, en gratis app där du kan sy ihop en packning som passar för ditt äventyr. I appen finns det en väderrapport med åtta dagars framförhållning, som ser till att din lista uppdateras beroende på väder och temperatur. Du kan även välja att packa för fler än en resenär med funktionen “Family mode”.

Pinterest:
När du bokat din resa är det dags för fantasin att flöda. Pinterest är appen för dig som vill se magiska bilder från platsen du ska ta resväskan till. Sök på landet, stranden eller platsen – möts av vad som förgyllde andra användares färd.

Booking.com:
Booking är en “två för en”-hjälp, där du kan boka flyg och boende i samma veva. Det här är en av de största onlineresebyråerna, så det kan vara bra att ta en kik här för att kolla utbudet när det gäller enkelt ihopsatta paketresor.

Under resans gång – ladda ner dessa appar:

Strava:
Om du ska iväg på en resa i rörelse är Strava det perfekta sättet att dela äventyr med dina vänner. Ditt flöde består av vandringar, cykel- och löpturer, där allt från turen till badplatsen eller maraton kan läggas in. Du kan följa till dina närmaste eller kanske till och med hitta nya bekanta bland de miljontals användarna.

Hostel world:
Appen Hostel worlds mål är att visa vilka billiga boenden som finns dit du ska resa. Det gäller framför allt hostel och vandrarhem, men även bed-and breakfasts och hotell i den lägre prisklassen. Dessutom har de nyligen skapat möjligheten att boka olika slags äventyr i små grupper, en funktion de kallar “Roamies”.

DeepL:
Vissa översättningsappar är sisådär med grammatiken, men DeepL är en app att lita på. Du kan söka allt på enstaka ord och hela fraser, men även få upp alternativ om du vill ha synonymer eller liknande formuleringar.

Google maps:
Att googla runt på maps är användbart på än fler sätt än att hitta vägbeskrivningen till en plats. Du kan söka på allt från “restauranger i närheten” till specifika byggnader du vill besöka. Dessutom kan du spara platser genom att “pinna” dem på kartan.

Settle up:
Det kan vara skönt att dela upp utgifterna när man är iväg på tur.
Om du reser i grupp, delar airbnb eller håller ihop med några vänner under resan, fungerar Settle up den perfekta rättviseskiparen. Lägg in era olika utgifter och den ser till att dela upp det mellan alla inblandade.

UD Resklar:
Genom att ladda ner UD Resklar får du uppdateringarna om resmålet nära till hands. I appen uppdaterar svenska Utrikesdepartementet om hur läget ser ut just nu i landet. Det gäller till exempel sjukdomsspridningar, konflikter eller naturkatastrofer världen över, vilket var användbart under bland annat coronapandemin.

Fatmap:
Se hit alla skidåkare, vandrare och cyklister! För här är en app som riktar sig till äventyr som händer på bergen. Fat map ger dig 3D-kartor och guider för din aktivitet. Denna app är toppen för att hitta en led att gå, men håller också bra koll på din egen position i förhållande till leden – om du råkar hamna utanför den.

All trails:
All trails innehåller över 400 000 leder för utomhusaktiviteter av alla slag. Förutom information om lederna går det att hitta bilder och recensioner om turerna. Det här är appen för naturälskaren, oavsett om det gäller klättring, snösporter eller vandring.

Uber:
Många har på ett eller annat sätt varit i kontakt med Uber. När du reser till större städer/resmål är det bra att ha som go-to för att enkelt få skjuts till flygplatsen eller tillbaka till hotellet efter en kväll på andra sidan stan. Om du ska åka från ett hotell brukar det gå lika bra att fixa en lokal taxi genom receptionen, men Uber är ett enkelt alternativ för den som inte har den servicen att tillgå.

Airbnb:
På Airbnb kan du hitta de mest unika hemmen att hyra för din resa. Om du vill sålla bort hotell, hostel och vandrarhem kan du vända dig direkt till appen, där miljontals värdar lägger ut sina boenden för uthyrning.

Happy Cow:
Vegetarierna och veganernas bibel. Happy Cow är guld för dig som vill hitta den bästa maten utan kött eller bara ett hälsosammare alternativ. I appen listas tips på matställen nära dig, recensioner från andra användare och de de mest vego-vänliga resmålen.

Whatsapp:
Ring, sms:a och skicka bilder utan abonnemang – japp, det funkar på Whatsapp. Detta är ett stort plus om du befinner dig i ett land utanför EU eller kanske bara har väldigt dyra priser för att använda ditt abonnemang utomlands. Det enda du behöver göra är att koppla upp dig till ett närliggande internet, sedan är det bara att hålla kontakten och bjuda in de du vill till forumet. Kom dock ihåg att du måste lägga till numret i dina kontakter för att kunna söka upp dem på Whatsapp.

Instagram:
De flesta har eller haft ett Instagram-konto innan, men kanske inte använt det på det sättet du gör när du reser. Det är ett perfekt sätt att fortsätta hålla kontakt med folk du möter på resande fot och se vad som händer efter ni går skilda vägar. Dessutom kan du alltid skapa ett konto endast för ditt resande, utöver ditt privata, där du fokuserar på att dela upplevelser och minnen från dina resmål.

Appar att använda efter din resa:

Humbo:
Då dyker den upp igen! Vi är inte riktigt klara med Humbo. Efter du inspirerats av bucket lists inför din resa kan du lägga in alla platser du själv valde att besöka, men också skapa en karta för att minnas alla ställen du fått uppleva.

VSCO:
VSCO är en app med möjlighet till gratisredigering och chans att få än fler redigeringsalternativ genom att betala en peng. Redan vid det som ingår i gratisvarianten finns det flera fina effekter att välja mellan, men också detaljredigering som kan göra dina minnen från kameran extra skarpa eller färgglada. Om du skapar dig ett inlogg kan du även dela dina bilder gratis på en vägg, som en digital fotobok för andra att följa.

Tezza/Colourtone:
Här har du två förslag på appar med vackra effekter och redigeringsalternativ till dina bilder. Lägg in dina foton och få till den känslan du vill.

SCRL:
Skissa fram exakt det inlägget eller collaget du vill dela på Instagram – Scrl är kanon för båda! Om du vill ha fler idéer innan du börjar klippa och klistra i dina digitala minnen kan du söka på ScrlGallerys egna Instagram-konto för inspiration.

Önskefoto:
För ett fysiskt minne kan du göra iordning din egen fotobok på Önskefoto. Förutom detta går det även att framkalla bilder eller göra väggdekorationer.

RELEVANTA LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)
Listan är framtagen av bucketlistappen Humbo