Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nu öppnas portarna till sommarens stora familjesatsning ”Barnladan” i Magasinet på Tjolöholm Slott!

På lördag den 1:e juli öppnas äntligen portarna till sommarens stora familjeevent ”Barnladan” i Magasinet på Tjolöholm Slott i Kungsbacka som under sommaren blir hela familjens barnlada. Från lördag den 1:e juli fram till söndag den 30:e juli blir det med mängder av roliga aktiviteter, barnteater och sångstunder.

Bilden; Tjolöholms slott ”Barnladan”. Licens: Medieanvändning, Foto/Källa: pressbild, wereckipr

Familjesatsningen på Tjolöholm i år ligger i linje med vårt uppdrag att utveckla Tjolöholm till ett besöksmål för en bredare allmänhet, förutom satsningen på 1000m lekyta, hoppborgar, teater och allsång för barnen så erbjuder vi även konserter med folkkära artister såsom Victor Norén, Carola och Tommy Körberg. Därtill har vi dagligen både slotts och trädgårdsvisningar, badplats med möjlighet att hyra SUP eller kajaker, fik med hembakat och restaurang med säsongsinspirerande meny, galleri, sommaryoga med mera, säger Patrik Olderius VD på Tjolöholms Slott.

Premiär för sommarens barnteater blir det den 10:e juli med ”Folk och Rövare i Kamomilla stad” och varvas av både ”Djungelboken” och ”Karius och Baktus” fram till den 28 juli. Det blir även sångstunder med ”Sagornas sånger” från Astrid Lindgrens ”Emil i Lönneberga” och ”Pippi Långstrump” i Magasinets ”Barnlada” på Tjolöholms Slott hela sommaren 2023.

Förberedelserna inför teaterpremiären är igång och det blir fullfart direkt från början. Föreställningarna innehåller mycket musik och sång som lockar fram skrattet hos de flesta och det är lika roligt för vuxna som för barn. Vi ser alla fram emot en underbar sommar på Tjolöholm Slott. Säger Göran Lohne, teaterproducent.

I rollerna: Tobias Herbertzon (Kungsbacka), Saga Tedenbrant (Göteborg), Martin Olsson (Göteborg), Hanna Höglind (Borås), Erik Larsson (Borås), Sofie Martinsdotter (Malmö) och Daniel Dorenius (Stockholm), Regi/teaterproducent: Göran Lohne (Borås).

Nytt för i år är familjekortet som ger tillgång till allt i Magasinet och ”Barnladan” med mängder av aktiviteter; hoppborgar, Last Man Standing, ringkastning, fotbollsdart, utklädningsrum, sångstunder och barnteater hela sommaren. Familjekortet kostar 495kr och släpps den 1 juni och gäller som entrébiljett till Magasinets ”Barnladan” för två vuxna och upptill fyra barn från den 1 juli och fram till den 30 juli 2023.

Familjekortet är släppt via: www.tjoloholm.se

Teaterföreställningar (ca:55min) och sago stunder (ca:30min):
10 juli ”Folk och Rövare i Kamomilla stad” och Sagornas sånger
12 juli ”Djungelboken” och Sagornas sånger
14 juli ”Karius och Baktus” och Sagornas sånger
17 juli ”Folk och Rövare i Kamomilla stad” och Sagornas sånger
19 juli ”Karius och Baktus” och Sagornas sånger
21 juli ”Djungelboken” och Sagornas sånger
24 juli ”Djungelboken” och Sagornas sånger
26 juli ”Karius och Baktus” och Sagornas sånger
28 juli ”Folk och Rövare i Kamomilla stad” och Sagornas sånger

Teaterföreställningar och Sagornas sånger spelas på måndagar, onsdagar och fredagar. Föreställningarna är ca: 50 minuter långa och sångstunderna med Sagornas Sånger ca:25 minuter.

Om ”Folk och Rövare i Kamomilla stad”: I den märkliga staden Kamomilla bor det många annorlunda personer. Det kan komma en kamel gående på gatan till exempel. Där bor Tobias i Tornet som kan spå vädret. Där bor också Bagaren, Slaktaren, Barberare Simonsson, Handlare Berg, Spårvagnsförare Enoksson, Colombine, Tommy och några fler.

Där bor även Överkonstapel Bastian som helst inte vill häkta någon. Men i Kamomilla bor också den stränga Tant Sofie som egentligen är den som bestämmer. Även om Överkonstapeln tror något annat. Bastian har till och med en egen lag.

Om ”Djungelboken”. Långt inne i djungeln hördes ett märkligt ljud. Det var ljudet från ett nyfött människobarn. Bagheera träffade människobarnet och gav honom namnet Mowgli och hon lämnade honom hos vargarna som precis fått en kull med ungar. Barnet växte upp och gav sig ut på upptäcksfärd i djungel. Men på sin vandring mötte han pantern, Bagheera igen. Bagheera tänkte ta honom till människobyn!

Om ”Karius och Baktus”. De två busiga tandtrollen Karius och Baktus har byggt ett hus inne i hörntanden i Jans mun. De hackar och hamrar hela tiden men Baktus vill hellre bygga sitt hus i en av framtänderna. Där får han en bättre utsikt över staden, säger han.

Tandtrollen kommer att få besök av ett winegum och de gör ett hål i en av tänderna. Men då får Jan tandvärk och han går till tandläkaren och han börjar till och med att borsta tänderna. Massor av härlig sång och barnen i publiken är med från start. Det blir både rop och skrik från publiken som både hejar på tandtrollen och borren när den kommer in.

Rek ålder: Från 3-9 år

OM Tjolöholm Slott
Tjolöholm är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning och slottet sägs vara en av landets märkligaste byggnader. Den pampiga slottsbyggnaden stod färdig 1904 och byggdes under ledning av Blanche Dickson efter att hennes man tragiskt gått bort.

Det finns mycket att upptäcka på Tjolöholm, slottet med sin unika design och innovativa lösningar, nationellt erkända trädgårdar, fantastiskt vidsträckta naturområden, lekby, butik, badplats, kulturhistoriskt boende, mat lagad på närproducerade råvaror, välj mellan hembakat i Kafé Manegen eller årstidsbundna menyer i Restaurang Storstugan.

RELEVANTA LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)

Ytterligare info via: www.tjoloholm.se
Werecki.com

Text & Bild; Werecki Promotion Company