Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Canons fototävling Redline Challenge återkommer för tredje året i rad!

Canon gläds åt att kunna meddela att fototävlingen Redline Challenge återigen går av stapeln och att bidragen kan skickas in från och med idag. I år vänder sig tävlingen till blivande fotografer som kan ta en bild på temat ‘Room to Breathe’, som visar att de har ett öga för minimalism. Med det minimalistiska temat vill vi uppmuntra deltagarna att ta sikte på sin kreativitet med en avskalad syn på motivet de väljer.

Bilden ovan; Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM,Sample Derwent, Verity Mulligan. Licens: Medieanvändning

I den årliga tävlingen bjuds amatörfotografer in från hela EMEA1 för att testa sina förmågor. Deltagarna kan visa upp sina talanger i valfri genre – oavsett om det gäller en landskapskomposition med ett negativt utrymme, kreativt utforskande av former och linjer, eller ett personligt ögonblick i stilla ensamhet. Alla deltagare har chans att vinna ett Canon EOS R5-paket med det mycket flexibla objektivet RF 24-105mm f/4 L IS USM.

Bilden; Festive Pie Aerts, Masai Mara, small. Licens: Medieanvändning

Camilla Vodstrup, Canon-fotograf och filmskapare från Danmark som samarbetar med Canon i Norden och har fotografisk erfarenhet av ’Room to Breathe’, kommenterar detta års Canon Redline Challenge-tema:
”Som fotograf och filmskapare är de allra viktigaste komponenterna för mig att omge mig själv med saker i mitt liv som inspirerar mig och får mig att kunna skapa och berätta historier, såväl som att bli inspirerad av hur andra berättar sina historier. Jag hittar mitt ”Room to Breathe” i en liten by i norra Själland där träden är höga och landskapet liknar något som tagits ur en saga. Det är en plats som får mitt hjärta att slå lite fortare, lugnar mig själ och skapar en klar vy i mitt huvud vilket gör att jag blir bättre på att skapa. Men anledningen till att jag älskar denna Redline Challenge är de andra som skapar. Jag är så spänd på att se deras bidrag i den här tävlingen.”

De inskickade fotobidragen till Canons Redline Challenge kan vara tagna med vilka enheter som helst. Bilderna bedöms utifrån komposition, kreativitet, teknisk skicklighet och hur noggrant bilden återspeglar temat. Slutlig vinnare meddelas i oktober.

Till 2022 års Redline Challenge, som hade temat ’En story på en bråkdels sekund’, skickades över 14 000 bidrag in. Det årets vinnare blev Jiří Durdík, en självlärd fotograf från Tjeckien, med sin spännande bild med rörelseoskärpa från en lerig motocrosstävling.

Bidrag kan skickas in från den 19 augusti till och med den 16 september 2023.

För att delta i Canon Redline Challenge 2023, se: https://www.canon.se/get-involved/redline-challenge/

För fullständiga villkor, inklusive en särskild lista över deltagande länder, gå in på: canon.se/get-involved/redline-challenge/terms-and-conditions/