Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Snyggt med dekorsten

Något som i stort sett fungerar överallt, det är dekorsten. Det kan läggas som snyggt underlag för växter, för trädgårdsprydnader eller som ett komplement till marksten. Du kan köpa dekorsten här. Dekorsten eller dekorationssten är just för att ”dekorera” med kan man säga. Det är en sten som fungerar mycket väl som utsmyckning. Idag finns det dessutom denna typ av sten för alla delar av din trädgård. Du kan hitta dem i olika färgvarianter så väl som de finns i olika storlekar. 

Dekorera med stenar

Att ha dekorsten i din trädgård gör att du kan lyfta fram olika delar av den. Det är inte fel att lägga ett område med denna sten där du sedan har snygga trådgårdsprydnader eller växter. Stenen i sig är inte bara snygg, utan förhindrar även att regnet skvätter eller att djur gräver i rabatten. 

Dekorationsstenar passar även bra för att ha som ett slags täckmaterial. Det är lättskött och det är även mycket arbetssparande att lägga denna sten än att ha gräs eller annat.

Rama in dina ytor

På de platser du tänker dig ha dekorsten, se till att du ramar in det på bra sätt. Du bör ha bra kanter runt stenarna, så att de inte drar sig ut på ytor de inte ska vara. Kantsten kan då vara ett smart val. Sedan finns det även snygga kantstålsstöd.  Du kan hitta mycket inspiration på nätet hur det kan se ut. 

Hitta bra dekorsten

Du som är ute efter att köpa dekorsten, du kan göra det hos Jemfix. De har ett brett utbud av stenar för detta ändamål. Tänk på att det ofta går åt mer än vad du tror, så se till att köpa flera påsar så att dina stenar verkligen täcker den yta du har i åtanke. Du kan även blanda olika stenar med varandra för att göra det snyggt.