Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Bruce Springsteen and The E Street Band på världsturné

Återvänder till Sverige för två konserter!

I somras levererade Bruce Springsteen and The E Street Band ”the greatest show on earth” (Billboard) i Europa och nu meddelar bandet att de återvänder nästa år för 22 konserter! Efter tre hyllade konserter på Ullevi i somras, med över 63 000 besökare varje kväll, är vi enormt glada att Bruce Springsteen and The E Street Band återvänder till Sverige nästa sommar – den här gången för två konserter på Friends Arena i Stockholm den 15 juli och 18 juli!

Biljetter släpps på fredag 3 november klockan 10:00 via LiveNation.se

Med start den 5 maj i Cardiff, Wales, kommer Springsteen and The E Street Band att ta med sin ”rapturous and cathartic” (USA Today) världsturné 2024 till Nordirland, Irland, England, Frankrike, Tjeckien, Italien, Spanien, Nederländerna, Belgien, Tyskland, Danmark, Finland, Sverige och Norge – innan den avslutas på Londons Wembley Stadium den 25 juli.

Springsteen and The E Street Bands Europaturné 2023 sålde över 1,6 miljoner biljetter och beskrevs som några av de bästa konserterna i bandets karriär. Europaturnén hyllades som ”one of the greatest shows ever” (Daily Telegraph) och The Times, The Independent, NME och flera andra gav bandet femstjärniga recensioner. Några av höjdpunkterna från turnén var bland annat starten i Barcelona, med två konsertkvällar som enligt El Correo ”unleashed euphoria”, två konserter på Hyde Park i London för över 130 000 fans och en sista konsertkväll för över 70 000 fans i Monza, Italien.

När de återvände till Nordamerika i slutet av sommaren hyllades Springsteen and The E Street Bands första stadionkonsert i USA på sju år, på Chicago Wrigley Field, som ”something without equal” (Chicaco Tribune) och ett av ”Wrigley Field’s brightest moment” (Chicago Sun-Times). De tre konserterna på hemmaplan i New Jersey på Metlife Stadium under Labor Day-helgen prisades som ”blistering and time-eclipsing” (Salon) och ”a joyous affair where nobody felt like saying goodbye” (Rolling Stone).

Europaturné 2024

May 5 – Cardiff, Wales @ Principality Stadium (On-sale: Friday, Nov. 3 at 10am*)
May 9 – Belfast, Northern Ireland @ Boucher Road (On-sale: Monday, Nov. 6 at 8am*)
May 12 – Kilkenny, Ireland @ Nowlan Park (On-sale: Monday, Nov. 6 at 8am*)
May 16 – Cork, Ireland @ Páirc Uí Chaoimh (On-sale: Monday, Nov. 6 at 8am*)
May 19 – Dublin, Ireland @ Croke Park (On-sale: Monday, Nov. 6 at 8am*)
May 22 – Sunderland, England @ Stadium of Light (On-sale Friday, Nov. 3 at 10am*)
May 25 – Marseille, France @ Orange Vélodrome (On-sale Tuesday, Nov. 7 at 10am*)
May 28 – Prague, Czech Republic @ Airport Letnany (On-sale Friday, Nov. 3 at 10am*)
June 1 – Milan, Italy @ San Siro Stadium (On-sale Monday, Nov. 6 at 12pm*)
June 3 – Milan, Italy @ San Siro Stadium (On-sale Monday, Nov. 6 at 12pm*)
June 12 – Madrid, Spain @ Cívitas Metropolitano (On-sale Tuesday, Nov. 7 at 10am*)
June 14 – Madrid, Spain @ Cívitas Metropolitano (On-sale Tuesday, Nov. 7 at 10am*)
June 20 – Barcelona, Spain @ Estadi Olímpic (On-sale Tuesday, Nov. 14 at 10am*)
June 27 – Nijmegen, Netherlands @ Goffertpark (On-sale Friday, Nov. 3 at 9am*)
July 2 – Werchter, Belgium @ Werchter Park (On-sale Friday, Nov. 3 at 10am*)
July 5 – Hannover, Germany @ Heinz von Heiden Arena (On-sale Wednesday, Nov. 8 at 10am*)
July 9 – Odense, Denmark @ Dyrskuepladsen (On-sale Thursday, Nov. 2 at 10am*)
July 12 – Helsinki, Finland @ Olympic Stadium (On-sale Monday, Nov. 6 at 11am*)
July 15 – Stockholm, Sweden @ Friends Arena (On-sale Friday, Nov. 3 at 10am*)
July 18 – Stockholm, Sweden @ Friends Arena (On-sale Friday, Nov. 3 at 10am*)
July 21 – Bergen, Norway @ Dokken (On-sale Monday, Nov. 6 at 10am*)
July 25 – London, England @ Wembley Stadium connected by EE (On-sale Friday, Nov. 3 at 10am*)
*local time

Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på livenation.se.

OM LiveNation

Live Nation är Sveriges största arrangör av konserter, turnéer och evenemang. Varje år har vi via över 2000 evenemang äran att få vara med och ge över en miljon svenskar den unika upplevelse som endast livemusik och liveunderhållning kan ge – musik är allra bäst live.

Vi producerar det mesta från mindre klubbspelningar via riksomfattande turnéer och stora utomhuskonserter till turnéer med våra svenska artister utomlands. Vårt utbud spänner från ny, gränsöverskridande musik till mer etablerad. Vi representerar ett stort antal svenska artister och arrangerar även ett flertal stora festivaler.

Vi vill erbjuda våra besökare det bästa; både före, under och efter evenemanget! Bra ljud och ljus, säkra lokaler, seriös biljettförsäljning och en musik- och evenemangsupplevelse att minnas för livet.

RELATERADE LÄNKAR

Live Nations webbplats

Text & Bild; Live Nation. Licens: Medieanvändning