Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

SkiStar Åre öppnar för skidåkning från Åreskutan den 17 november!

Skidsverige kan se fram emot en tidig start på vintersäsongen då SkiStar Åre meddelar att de kommer öppna för skidåkning från toppen med hela 890 fallhöjdsmeter redan från start. SkiStar, marknadsledande inom alpin fjällturism i Skandinavien, öppnade för skidåkning i Vemdalen och Sälen den gångna höstlovshelgen. 17 november öppnar även dessa destinationer fler skidbackar och liftar bl a öppnas Gustavbacken i Lindvallen, Sälen.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra gäster skidåkning från toppen redan från start så här tidigt på säsongen, vilket endast hänt en gång tidigare. Höstens kyla och snö i kombination med våra effektiva system för att producera snö gör det möjligt för oss att leverera en fantastisk skidupplevelse så här tidigt, säger Sebastian Thomasson, destinationschef på SkiStar Åre.

Liftarna VM8:an, Gondolen och knappliften Rödhaken med tillhörande nedfarter kommer att öppna fredag 17 november och därefter hålla öppet dagligen. Åres skidtestarhelg går av stapeln 7-10 december.

– Att redan nu 17 november kunna erbjuda en varierad skidåkning på våra tre svenska destinationer och att norra Europas mest åkta skidbacke Gustavbacken i Lindvallen, Sälen, öppnar är ett kvitto på att vintern är här. Vi upplever ett stort intresse och nyfikenhet från allmänheten så det känns väldigt bra att kunna berätta om säsongens öppningar. Just nu planerar vi också för våra skidtestarhelger som genomförs med branschens leverantörer inom skidor och snowboard. Enormt uppskattade helger med skidåkning, god stämning och möjlighet att testa skidutrustning, säger Niclas Sjögren Berg operationell direktör på SkiStar.

Vy över Vemdalsskalet, säsongsöppning. Foto: SkiStar -Licens: Medieanvändning

Under den gångna höstlovshelgen öppnade SkiStar Vemdalen och Sälen för skidåkning vilket var väldigt populärt. Även kommande helg hålls barnbacke och lift öppet i Lindvallen, Sälen, och i Vemdalen öppnas igen den klassiska skidbacken Turisten och Mellanliften som då hålls öppet dagligen. Från 17 november öppnas ännu fler liftar och nedfarter. SkiStar Sälen öppnar då Gustavbacken med tillhörande barnbacke och två liftar som hålls öppet dagligen. Vemdalen erbjuder extra öppet 17-19 november då bl a liften Hovde Express samt delar av barnområdet vid Skalet är öppna.

All detaljerad öppningsinformation kan komma att ändras pga väder. För att följa aktuellt läge för lift, pist och väder för respektive destination se här

Allt om säsongens skidtestarhelger finns här:

Vemdalen 23-26 november

Sälen 30 november- 3 december

Åre 7-10 december

Trysil 7-10 december

Hemsedal 14-17 december

Relaterade länkar

Text; SkiStar
Bilden överst; Åreskutan 7 november 2023. Lars Laffa Mattsson – Licens: Medieanvändning