Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Strömma Farmlodge nominerat till Stora Turismpriset 2023

Region Halland och Destinationerna i Halland har utsett Strömma Farmlodge till Hallands representant till Stora Turismpriset 2023.
Strömma Farmlodge är ett föredömligt exempel på att det, med stort lokalt engagemang, kreativitet och entreprenörskap, går att skapa attraktiva besöksnäringsföretag på den halländska landsbygden, säger Helene Andersson, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott Region Halland.

Sedan 2013 driver Marina Evertsson Strömma Farmlodge i Tvååker utanför Varberg. Det ursprungliga B & B:et har under åren kompletterats med restaurang, café, inrednings- & återbruksbutik, gårdsbutik samt konserter och event som exempelvis Farmers market.

– ”Med Farmers Market hyllar man halländska matproducenter och förstärker ytterligare Hallands profil som en attraktiv matdestination”, säger Helene Andersson.

– ”Strömma Farmlodge engagerar årligen ett 70-tal ungdomar i verksamheten och visar därmed vilken oerhört stor betydelse besöksnäringsföretag har i att skapa instegsjobb för ungdomar i arbetslivet. Strömma Farmlodge förstärker också bilden av Varberg som en komplett destination med både en fantastisk kust och ett attraktivt inland med högkvalitativa upplevelser”, säger Martin Andersson, Näringslivsdirektör i Varbergs Kommun.

Motiveringen till Strömma Farmlodge, Hallands kandidat till Stora Turismpriset 2023:

”Med innovation, mod och en stor passion för en levande landsbygd har Strömma Farmlodge och Marina Evertsson med hjälp av återbruk, lokala nätverk och en rik produktflora förvandlat en lantgård till en attraktiv destination som lockar folk långt utanför Sveriges gränser. Strömma Farmlodge i Tvååker har blivit en stark symbol för att det går att skapa hållbar tillväxt genom högkvalitativa och hållbara upplevelser på den halländska landsbygden.”

Om Stora Turismpriset

Stora Turismpriset delas ut för 30:e året av Tillväxtverket. Det går till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. Med priset vill man lyfta innovation, samverkan och hållbarhet som viktiga fokusområden för besöksnäringens utveckling i Sverige. Varje år delas priset ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism till en av de regionalt nominerade kandidaterna efter en regionalt utformad nomineringsprocess. Vinnaren utses den 6 december. Priset delas ut i anslutning till Sveriges Kommuners och Regioners, SKR:s, besöksnäringskonferens i Stockholm.

Relaterade länkar

OM Visit Halland

Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.

Text; Visit Halland
Bilden; Strömma Farmlodge – Licens: Medieanvändning