Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

SkiStar Vemdalen rankas i Financial Times som en av världens mest motståndskraftiga skidorter mot klimatförändringar!

Vemdalen har blivit den enda skidorten i norra Europa att rankas bland världens topp 20 mest motståndskraftiga skidorter mot klimatförändringar enligt den prestigefyllda listan från amerikanska Financial Times. Rankingen bekräftar Vemdalens framstående position som resilient mot klimatförändringar och lyfter fram snösäkerheten som en avgörande faktor för investeringar i fjällstugor och fastigheter.

– Vi är otroligt stolta över att Vemdalen har placerat sig bland världens topp 20 skidorter i Financial Times ranking. Denna utmärkelse kommer att ha en positiv inverkan och skapar ännu större intresse för oss som destination och belyser hur viktigt vårt hållbarhetsarbete är. Tidigare i år utsågs Vemdalen till årets skidanläggning, och nu med detta globala erkännande, stärks destinationens attraktivitet ytterligare, säger Anders Lundqvist destinationschef SkiStar Vemdalen.

Savills Ski resilience index använder fem viktiga kriterier för att bedöma skidorternas resiliens mot klimatförändringar: längd på säsong, höjd, temperatur, snöfall och snösäkerhet. Vemdalen har visat sig vara enastående inom dessa områden och har därmed fått erkännande som en av världens bästa skidorter i rankingen. Vemdalen är ensam i norra Europa, där USA och Alperna dominerar, att rankas topp 20. Detta understryker destinationens unika position, konkurrenskraft och attraktivitet för investerare.

– För oss är det viktigt att fortsätta förbättra och utveckla Vemdalen. I dialog och samverkan med investerare samt i samråd med kommun och näring bidrar vi tillsammans att bevara Vemdalens unika karaktär och attraktivitet. Vi har högt uppsatta klimatmål för att bevara våra vita vintrar och rankingen visar hur viktigt det är, säger Fanny Sjödin Hållbarhetschef på SkiStar.

SkiStar Vemdalen är en destination med tre skidanläggningar; Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna. SkiStar Vemdalen erbjuder inte bara fantastiska skidmöjligheter, utan även en unik och naturskön miljö. Med sina 58 välpreparerade pister, moderna liftsystem (42 liftar) och belägenhet har Vemdalen, som är Sveriges tredje största skidort, blivit en mycket populär destination.

Kommande helg 24-25 november genomförs den traditionella skidtestarhelgen i Vemdalen. Under helgen samlas 48 olika varumärken, fördelat på 36 leverantörer, för att erbjuda gratis test av säsongens skid- och snowboardprodukter.

Snödjup i terrängen just nu: 62 cm

Här finns information om snödjup i terrängen, väder, öppna skidbackar och liftar >

Om utmärkelsen årets skidanläggning här

Om Financial Times och om Savills Ski resilience index här

Om SkiStars hållbarhetsarbete här

Relaterade länkar

Text; SkiStar
Bilden; Vy över Vemdalsskalet säsongsöppning. Foto; SkiStar – Licens: Medieanvändning