Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Skånes Djurpark utsedd till Skånes bästa mötesplats

Magasinet Skåne har utsett Skånes Djurpark till Årets Mötesplats. Varje år utser Magasinet Skåne ett antal vinnare i sin tävling Årets Bästa där de uppmärksammar företag och människor som de anser gör regionen till en bättre plats. Igår fick vinnarna ta emot sin utmärkelse på en galakväll på Tejarps Gård i Klågerup.

Årets Mötesplats är en av de tretton olika kategorier som prisas och de andra nominerade som mötesplats var Ferdinand vinbar i Båstad samt Malmö Stadsteater på Hipp.

”Med nytänk och innovation i kombination med stora naturupplevelser har man skapat en pärla i skogarna vid Höör.”

Foto/Källa; Skånes Djurpark. Licens: Medieanvändning

Så lyder Magasinet Skånes motivering till att Skånes Djurpark fick priset i kategorin Årets Mötesplats.

Det är med stor glädje vi tar emot denna utmärkelse. Vårt team har arbetat hårt för att skapa ett uppskattat besöksmål så det känns roligt att vi uppmärksammas för att vara en mötesplats. Vi har gjort många satsningar för möten mellan människor, djur och natur och där vi under årets alla säsonger kan ge unika upplevelser till gästerna, säger Skånes Djurparks VD Glenn André Viste Bøe.

För några veckor sedan fick parken internationella utmärkelsen Golden Pony Awards för sitt arbete att utveckla djurparken till en stark familjedestination och även tidigare har parken fått uppmärksamhet internationellt, bland annat med flera priser i branchorganisationen IAAPAs ”Brass Ring Awards”.

Förutom att Skånes Djurpark har utvecklat upplevelserna i parken har naturnära övernattningar blivit en viktig del. Skånes Djurpark erbjuder nu över 170 sängplatser.

Första boendet som öppnade i parken var skogsnära Camp Oak med tält i skogen, och med björnar och vargar som närmsta grannar. Under 2021 öppnade Wild Lodge med tio tältstugor. En unik upplevelse med kronhjortarna precis utanför tältstugan och där frukosten inkluderar mat till gästerna och mat till hjortarna. Wild Lodge utvidgades förra året med ytterligare sju tältstugor och i år gjordes en investering med nio miljoner kronor på bland annat Fåret Shauns övernattningsupplevelse, Shaun’s Wagons. Där får gästerna möjlighet att komma in i Fåret Shauns värld och bo över i en av fem engelska vagnar, precis bredvid djurparkens fårflock.

Årets Mötesplats – Skånes Djurpark – står precis redo att till helgen välkomna gäster till Djurens Jul som pågår varje helg samt under mellandagarna i december.

OM Skånes Djurpark
I Skånes Djurpark bor numera inte bara nordiska djur; 2015 växte ett 20 000 kvadratmeter stort Fåret Shaun Land fram och blev hem för Fåret Shaun och hans flock. Under de senaste åren har Skånes Djurpark vunnit 7 internationella priser på branschorganisationen IAAPAs gala ”Brass Ring Awards” för sitt innovativa arbete.

Skånes Djurpark ägs av det norska familjebolaget Lund Gruppen Holding AB, som sedan starten 1895 ägs och drivs av familjen Lund. Koncernen är en av Skandinaviens största aktörer inom besöksnäringen och äger förutom Skånes Djurpark även norska nöjesparken Kongeparken, Lunds Tivoli och Lund Gruppen Arrangemang, som arrangerar flera av Norges större festivaler och byfester. Varje år skapar koncernen oförglömliga upplevelser för över 3 miljoner människor.

RELATERADE LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)

Skånes djurparks webbplats

www.lund-gruppen.no

Text; Skånes Djurpark
Bilden överst; (Klicka för större format) Skånes Djurparks Sara Samuelsson (i mitten) tog emot utmärkelsen för Årets Mötesplats i Skåne av Magasinet Skånes Kristina Olsson och Johan Wester som var moderator. Foto/Källa; Skånes Djurpark. Licens: Medieanvändning