Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Franska charterturister anländer till Pite Havsbad för exotiska vinteraktiviteter – över 15 000 gästnätter

Pite Havsbad står redo för att välkomna första gruppen charterturister som anländer nu på fredag den 22 december för att få uppleva en äkta norrländsk vinter. Turisterna får bland annat ta del av exotiska aktiviteter på fruset hav så som skoterturer, hundspann, norrskenssafari och längdskidåkning. Det är i samarbete med franska turoperatören Quartier Libre som Pite Havsbad expanderar sin vinterturism och nu förbereder sig hotellet, aktivitetsföretag och handeln i Piteå för att ta emot de franska gästerna på bästa sätt.

Gästerna kommer flygas direkt från Paris till Luleå med chartrade plan varje vecka med start i slutet av december fram till april. Planen rymmer 170 passagerare och respektive gäst stannar en vecka på Pite Havsbad, vilket beräknas generera över 15 000 gästnätter. Satsningen är ett resultat av ett strategiskt och gemensamt arbete inom destinationen Swedish Lapland för att locka utländska besökare till regionen. I det arbetet har såväl organisationer som företag medverkat.

– Det känns fantastiskt att fortsätta utveckla vinterturismen ytterligare i norra Sverige med charterturism till Pite Havsbad. Med hotell, nöjen och aktiviteter erbjuder vi en unik vinterarena med ett brett aktivitetsutbud både utomhus och inomhus. Gästerna som stannar en hel vecka hos oss kan välja bland allt från aktiviteter på fruset hav så som skoterturer till norrskenssafari eller kombinera ett spabesök med ett dopp isvaken, säger Tobias Lindfors, Koncern VD och huvudägare av Pite Havsbad Group.

Under vinterhalvåret förvandlas Pite Havsbad till ett magiskt vinterland med ett stort aktivitetsutbud, bland annat hundspann, skoter, längdskidåkning, snöskovandring, isfiske och rensafari. Paketen säljs som halvpension med valbara aktiviteter och erbjuds till konferenser, privata resenärer och andra turoperatörer.

– Vi är väldigt glada att få välkomna de franska gästerna till Pite Havsbad! Vi kommer göra vårt yttersta för att de ska få en trivsam och minnesvärd vistelse hos oss, säger Thea Rantapää, hotellchef på Pite Havsbad.

Utöver aktiviteterna på havsbadet kommer det gå shuttlebussar dagligen mellan Pite Havsbad och Piteå stad för möjlighet till shopping och kulturupplevelser.

– ”Det känns kul att få välkomna fransmännen till vår del av Skandinavien. För många är det första gången i Sverige och nu ska vi få ge dem en smakbit av vårt härliga Piteå. Jag tror inte de kommer att bli besvikna. Sen hoppas jag också att piteborna bjuder till lite extra, men det vet jag att dom kommer göra”, säger Cecilia Petzäll, projektledare Piteå kommun.

– ”Piteå är sedan tidigare känd som en väldigt härlig sommarstad, denna satsning bidrar nu till att Piteå kan växa ytterligare som unik vinterdestination”, säger Kata Nilsson, Kommunalråd Piteå kommun.

Pite Havsbad har tidigare gjort många satsningar för att öka vinterturismen i länet. Till exempel genom att vid två tillfällen agera SM-by där Pite Havsbad kunde erbjuda både boende och tävlingsarena, vilket ingen annan anläggning i Sverige haft kapacitet till att erbjuda. Under två år i rad arrangerades även den internationella tävlingen Race Of Champions som sändes i över 100 länder. Förhoppningen är nu ett långsiktigt samarbete med Quartier Libre och att fler turoperatörer ska välja Piteå som sin destination.

Piteå – det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

RELATERADE LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)

Pitea.se

Text; Piteå kommun
Bild; Foto; Susanne Soumi – Licens: Medieanvändning