Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Fira internationella snödagen med SkiStar

Gratis SkiPass och skidhyra för alla kommuninvånare!

Fjällturismbolaget SkiStar bjuder in alla kommuninvånare på deras destinationer i Sverige och Norge att fira internationella snödagen ”World Snow Day”, den 21 januari. I en strävan att få fler människor i rörelse och aktivera sig året runt, erbjuder SkiStar gratis SkiPass och skidhyra till kommuninvånare under hela dagen.

– ”Vår passion är att skapa minnesvärda upplevelser och vi är glada att kunna dela denna passion med lokalbefolkningen på våra destinationer”, säger Fanny Sjödin Hållbarhetschef på SkiStar. Vi hoppas att denna dag kommer att uppmuntra fler människor att upptäcka glädjen och spänningen med skidåkning och lyfta turism som näring i bygden.

Detta är det tredje året i rad som SkiStar bjuder in lokalbefolkningen till firandet av internationella snödagen. SkiStars mål om att få fler i rörelse och att vara aktiva är lika aktuellt varje sig det gäller tillresta gäster eller lokalbefolkningen.

– ”Redan i dag ger vi kommunrabatter och gratis säsongspass till alla kommunens barn och unga. Minst lika viktigt är att alla som bor på våra destinationer också får möjlighet att uppleva rörelseglädje och allt positivt med skidåkning. Nu önskar vi fira internationella snödagen tillsammans söndagen den 21 januari”, avslutar Fanny Sjödin, Hållbarhetschef på SkiStar.

Så, ta med familjen, vänner och grannar och kom ut och fira internationella snödagen. Detta är en perfekt möjlighet att uppleva vad många besökare gör på destinationen och att upptäcka eller återupptäcka glädjen med skidåkning.

Fakta om 21 januari – internationella snödagen

 • SkiStar erbjuder gratis SkiPass och gratis skidhyra på alla fjälldestinationer under dagen (ej Stockholm Hammarbybacken).
 • Inbjudan gäller alla kommuninvånare som är skrivna i kommunen och har ett intyg på detta. För att ta del av erbjudandet måste du registrera dig på
 • Alla destinationer har öppet som vanligt för alla besökare under dagen.

Så jobbar SkiStar med aktivering och rörelse för kommuninvånarna på våra fjälldestinationer

 • Varje säsong erbjuder SkiStar alla barn och unga i kommunen gratis lokalt säsongspass vinter och sommar t o m 15 år.
 • SkiStar ger också 25% på lokala säsongskort till alla från 16 år.
 • SkiStar samarbetar med lokala slalom- och skidklubbar samt med skolor kring friluftsdagar och aktiviteter på orten.

SkiStars initiativ för fler i rörelse

 • Ungdomspris t o m 17 år för alla samt seniorpris för alla 65+ på samtliga SkiPass
 • Alla barn t o m 6 år som har hjälm åker gratis i alla backar tillsammans med en vuxen.
 • Rabatter för slalomklubbar, aktieägare och de som förmedlar stugor via SkiStar.
 • Rabatter ges också till de som bokar tidigt genom olika kampanjer samt för medlemmar i SkiStar Member.
 • Valles vinterveckor i mellanperioder mellan jul-sportlov samt sportlov-påsklov med gratis skidskola och skidhyra för barn t.o.m 6 år. Under vintern 2022/23 deltog närmare 100 000 barn och vuxna i SkiStars undervisning genom skidskolan och bara under Valles vinterveckor deltar i snitt 1000 barn/vecka.

Läs mer om SkiStars hållbarhetsarbete här

OmWorld Snow Day, internationella snödagen

Ett årligen återkommande internationellt evenemang för att ge så många som barn som möjligt chansen att uppleva glädjen med snö. Dagen är en del i FIS, det internationella skidförbundets kampanj för att uppmuntra de nationella förbunden att främja snösporten i det egna landet. World Snow Day firas i år den 21 januari 2024.
Mer om World Snow Day

Text & Bild; SkiStar – Licens: Medieanvändning