Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Barnens Slottsteater 2024

Franska kantater, funkiskollo, skolprogram och familjevisningar välkomnar den unga publiken!

Hjärtat stormar så vilt är ett förvandlingsäventyr bland gudar, monster, hjältar och dödliga. Föreställningen består av franska kammarkantater, vilka är en slags koncentrerade operaminiatyrer med handling ur den antika mytologin. Vi lyfter fram fantasins kraft och att våga utmana sitt öde.

Koncept och musikalisk ledning: mezzosopranen Annastina Malm
Baryton: David Risberg
Musiker ur Drottningholmsteaterns orkester
Regi: Sophie Helsing
Scenografi: Christer Nilsson
Kostym: Anna Kjellsdotter
Musik: Léandre et Héro L-N Clérambault, Orphée P Courbois, Du dieu d’amour ur Les amants trahis J-P Rameau, Fôrets paisibles ur Les Indes galantes J-P Rameau
Skol- och familjeföreställning från 6 år.
Premiär 18 maj, spelas t o m 2 juni.
Biljettförsäljningen öppnar 7 mars kl 10.00.

För andra sommaren bjuder Drottningholms Slottsteater in till Funkiskollo med operatema för barn med funktionsvariation. Barnen får under två dagkolloperioder arbeta med scenisk gestaltning, sång, musik och lära känna André Grétrys opera Zémire och Azor. Historien känner vi som Skönheten och Odjuret.
11-14 juni och 17-20 juni. Intresseanmälan på Läs mer HÄR!

Skolprogram


Teaterns salong och scen är en lek med illusioner och teaterns storhetstid på 1700-talet var under upplysningstiden. Programmet för skolor fokuserar på visningar av teaterhuset med teman Illusionsteatern och Upplysningens teater. Teaterns pedagoger kommer även till skolklasser för workshops med fokus på opera och rösten som instrument.

Familjevisningar


Under sommaren riktar sig ett antal visningar till hela familjen. Vilka var teaterns publik på 1700-talet? Vilka jobbade på och bakom scenen? Vem var Gustav III och varför tyckte han så mycket om sin teater? Det är några av alla frågor de unga visningsbesökarna får svar på.

Hela säsongens program finns på Drottningholms Slottsteaters webbplats HÄR!

Hjärtat stormar så vilt produceras med stöd av Stiftelsen Signatur, Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Drottningholmsteaterns Vänner, Stiftelsen Hjälpfonden, Kerstin Hjelt, Anders Bodin, samt anonyma givare

Funkiskollo 2024 genomförs med stöd av Helene Elisabeth Bunkelmann Marckwardts Fond, Stiftelsen Infinity, Stiftelsen Hjälpfonden

OM Drottningholms Slottsteater

Drottningholms Slottsteater är både en unik 1700-talsteater och en högst levande scen, väl förankrad i samtiden. Teatern erbjuder föreställningar, visningar och evenemang främst under sommarhalvåret.

Text & Bild

Bilden; Hjärtat stormar så vilt. Barnproduktion på Drottningholms Slottsteater 2024. Foto: Markus Gårder. Licens: Medieanvändning
Texten; Drottningholms Slottsteater