Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Stort intresse för norrsken i Umeå

Intresset för att skåda norrsken, som länge varit stort bland internationella besökare, har på senaste tiden vuxit sig starkare även bland Umeåbor och inhemska turister.

Facebookgruppen Umeå Aurora Hunters, med aktuella tips på när och hur norrsken kan upplevas, har på de senaste månaderna vuxit snabbt och passerade nyligen 7000 medlemmar. I gruppen samlas lokalbor, utländska studenter, nationella och internationella turister i ett gemensamt intresse – det gröna naturfenomenet.

– ”Vi får dagligen frågor om hur, när och var det går att se norrsken i vår destination. Intresset är superstort och det känns väldigt kul att den här kanalen kan hjälpa fler till en lyckad norrskensupplevelse. Våra medlemmar är allt från internationella turister som är på väg hit för att norrskenspana till lokalbor och utländska studenter på Universitetet. Vi har också haft svenska turister som rest hit från södra delar av landet när vi uppdaterat att norrskensprognosen ser bra ut här uppe” säger en av administratörerna till Facebookgruppen, Fredrik Larsson.

All information som ges i gruppen är på engelska och Fredrik Larsson planerar att genomföra kurser i norrskensspaning.

– ”Det kommer bli en typ av crash course i norrskensspaning på engelska som kommer innehålla fakta om vad norrsken är, hur man kan förbereda sig inför en bra norrskensprognos, vilka platser som är bra att fota på och hur man ska ta bilder. Tror det blir ett bra komplement till de andra norrskensaktiviteterna som erbjuds i regionen”  fortsätter Fredrik Larsson.

För norrskensentusiaster som vill boka en upplevelse hos besöksföretagen i Umeåregionen finns alternativ så som till exempel:
– Övernattning i norrskenskåtor på Aurora Borealis AB i Vindeln.
– Norrskenstur med häst och släde på Backfors gård i Bjurholm.
– Personlig guidning där du lär dig fotografera norrsken på Granö Beckasin i Vindeln.
Mer information på www.visitumea.se

Om Visit Umeå


Destinationsbolaget Visit Umeå arbetar med att utveckla, marknadsföra och sälja in Umeå och Umeåregionens turistiska utbud mot prioriterade och relevanta målgrupper. Målsättningen är att driva fler inresande privat-, grupp- och mötesresenärer till destinationen. Destinationsbolaget arbetar också med att utveckla, marknadsföra och sälja in Umeå centrum mot prioriterade målgrupper för att driva fler besökare till centrum och bidra till en attraktiv och levande stadskärna. Bolaget ägs gemensamt av företag inom besöksnäring, mötesindustri, handel, fastighetsbolag och Umeå kommun.

Text & Bild

Bilden överst; Norrsken Bäcksjön. Foto: Fredrik Larsson. Licens: Medieanvändning
Text; Visit Umeå