Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Hej du Speleman! – En avskedsturné med Hasse Andersson

För över 60 år sedan drog en 15-årig Hasse Andersson sina första ackord på Kiviks Marknad. Sedan dess har hans karriär präglats av melodier och ögonblick som gjort honom till en av Sveriges mest älskade artister. Från de tidiga dagarna med Kvinnaböske Band och Hasses Lada, till den stora succén i Melodifestivalen har Hasse Andersson blivit en folkkär artist som lockar lyssnare i alla åldrar.

Nu bjuder Hasse Andersson in publiken till sin sista turné “Hej du speleman!”. Med en resa som sträcker sig över årtionden är detta en möjlighet för fans att fira och hylla en av landets mest ikoniska artister.

Det var på 70-talet som Hasse flyttade till Kvinnaböske och startade Kvinnaböske Band. Det första albumet “Du ska inte kasta sten” släpptes 1980, följt av ett till album året därpå. Det var detta album som introducerade låten “Skomagare Anton”, som satte bandet på kartan och gav Hasses skånska country namnet “Skåntry”.

Guld och gröna skogar

Genom åren har Hasse Andersson fortsatt leverera låtar och skapa minnen för generationer av fans. Han har gjort allt från barnteater och musikaler till revyer och turnéer. 2015 gjorde Hasse comeback på topplistorna efter sitt minnesvärda framträdande i Melodifestivalen med låten “Guld och gröna skogar”. Detta fick publiken att återigen omfamna Hasses unika stil och gjorde hans musikaliska arv odödligt.

Hasse Anderssons avskedsturné har premiär den 11 oktober i Malmö, och tar honom sedan vidare på flera scener runt om i landet. Det blir både det sista och största han har gjort. Ett varmt hejdå till turnélivet och ett stort tack för alla de fina minnen som har skapats genom åren.

Hasse Andersson kommer att besöka följande platser med “Hej du Speleman!”:

11 okt Malmö, Slagthuset PREMIÄR 12 okt Malmö, Slagthuset 17 okt Värnamo, Gummifabriken 18 okt Kalmar, Kalmarsalen 19 okt Växjö, Växjö Konserthus 24 okt Kristianstad, Kristianstads teater 25 okt Helsingborg, Helsingborg Arena 26 okt Karlskrona, Konserthusteatern 31 okt Vara, Vara Konserthus 1 nov Jönköping, Jönköpings konserthus 2 nov Halmstad, Halmstads teater

Biljetterna släpps på fredag den 12/4 10:00. Boka dina biljetter på spelemantour.se

Turnén presenteras av United Stage och Paraply.

Relaterade länkar

Text & Bild

Text; Paraply Produktion
Bilden; Hasse Andersson, Turnédatum – Licens: Medieanvändning