Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Kalmar Stadsfest 2024

Här är artisterna som spelar på huvudscenerna, Carola, Medina och Smash Into Pieces. Lisa Ekdahl, Avantgardet och RIX FM Festival. Det är några av akterna vi kommer att få uppleva under Kalmar Stadsfest 2024, som äger rum den 8–10 augusti. Idag släpps alla artister och band som kommer att spela på Larmtorget och Stortorget.

Den 8–10 augusti är det dags. Under tre dagar, torsdag till lördag, kommer flera scener runt om i Kalmar att fyllas av musik, teater, dans och roliga aktiviteter. Stadskärnans butiker, kaféer och restauranger får sällskap av matvagnar och marknadsstånd och i Stadsparken dukas en internationell matmarknad fram redan på onsdagen med delikatesser från olika delar av världen. Som vanligt gästas festen också av Axels Nöjesfält, som finns på plats vid Jordbroporten.

– ”Varje år ska vara unikt, så i år har vi satt samman ett helt annat artistprogram än förra året. Extra glada är vi över att kunna presentera Sveriges superstjärna Carola som inte har spelat i Kalmar på flera år. Publiken får också se två finalister från Melodifestivalen, Medina och Smash Into Pieces, och vi har även lyckats få hit visdrottningen Lisa Ekdahl som firar att det är 30 år sedan hon slog igenom med låten ”Vem vet”, säger Pelle Aldestam, artistbokare för Kalmar Stadsfest.

Precis som tidigare år har Kalmar Stadsfest flera arenor. Utöver programmet på Larmtorget och Stortorget kommer det att bjudas på musik och aktiviteter i Stadsparken, på Krusenstiernska gården och vid Sveaplan. Dessutom kommer Gamla Torget i kvarteret Valnötsträdet tillbaka som arena.

– ”De programpunkterna kan vi inte berätta om riktigt än, så programmet kommer att fyllas på. Målet är att skapa en härlig folkfest där så många som möjligt hittar något som passar just dem”, säger Marcus Larsson, chef för enheten Evenemang och möten, Destination Kalmar.

KLARA PROGRAMPUNKTER FÖR KALMAR STADSFEST 2024

Torsdag 8 augusti
Medina (Stortorget)
Smash Into Pieces (Stortorget)
Talentcoach presenterar: Lowa Lundberg (Larmtorget)
Talentcoach presenterar: Sabina Thurner (Larmtorget)
Elin Wiigh (Larmtorget)
Nause (Larmtorget)

Fredag 9 augusti
RIX FM Festival – 25-årsjubileum! (Stortorget)
Talentcoach presenterar: Sára Bokor (Larmtorget)
Talentcoach presenterar: Settlers of Småland (Larmtorget)
Pernilla Andersson (Larmtorget)
Cherrie (Larmtorget)

Lördag 10 augusti
Mojje (Stortorget)
Lisa Ekdahl (Stortorget)
Carola (Stortorget)
Talentcoach presenterar: Tea & Elvira (Larmtorget)
Talentcoach presenterar: Martin Lönegren (Larmtorget)
Felicia Takman (Larmtorget)
Avantgardet (Larmtorget)

7–10 augusti
Internationell matmarknad i Stadsparken

8–10 augusti
Axels Nöjesfält vid Jordbroporten

Om Kalmar Stadsfest
Kalmar Stadsfest 2024 äger rum den 8–10 augusti och arrangeras av Destination Kalmar i samarbete med Kalmar kommun. Under tre dagar bjuds Kalmarbor och besökare på konserter och aktiviteter runt om i staden.

Webbplats
kalmarstadsfest.se

Text & Bild

Text; Destination Kalmar
Bild; Foto; Isabelle Bringert – Licens: Medieanvändning