Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Göta Kanal öppnar slussarna för säsongen – här är nyheterna

Den 7 maj öppnar en ny säsong för Göta kanal, med den traditionella invigningsceremonin i Sjötorp följt av en storslagen salut. I år presenterar Göta kanal ett brett utbud av nya upplevelser och förbättringar för besökare.

Nyheter för säsongen:

1. Utökade semesterpaket: Göta kanal erbjuder nu ett ännu större utbud av semesterpaket, anpassade för olika reslängder och intressen. Från avkopplande båtluffning längs kanalen till spännande cykeläventyr eller möjligheten att utforska vattnet med egna hyrbåtar – det finns något för alla. I år erbjuds dessutom fler ställplatser längs kanalen som kan förbokas på bokningssidan.

2. Nya passagerarbåtar: I år introducerar Göta kanal fyra nya passagerarbåtar. Tre av dem avgår från Söderköpings gästhamn och en från Töreboda. Passagerarna kan njuta av lunch och fika ombord medan båtarna tar dem på utflykter längs kanalen och ut i den vackra skärgården, med stopp vid sevärdheter som Stegeborg, Capella Ecumenica och Arkösund.

3. Besök vänerslupen Oscar II: För de som föredrar att hålla fötterna på fast mark erbjuds möjligheten att besöka vänerslupen Oscar II, som kommer att vara tillgänglig i Sjötorps hamnbassäng under sommaren.

4. Utforska Ljungs Slott: Upptäck det historiska Ljungs Slott från 1700-talet, vackert beläget mellan Motala ström och Göta kanal. Här kan besökare ta del av guidade visningar samt besöka slottets butik och café.

5. Cykelsatsningar: Göta kanal är sedan ett år tillbaka även en nationell cykelled, och för att ytterligare förbättra cykelupplevelsen erbjuds utökad cykeluthyrning, båttransporter för cyklister och ett servicekit, som ger tillgång till gästhamnarnas faciliteter som duschar och toaletter. Allt går att förboka på Göta kanals bokningssida.

6. Fullspäckat artistprogram: Under sommaren kommer ett imponerande line-up av artister att underhålla längs Göta kanals sommarscener, inklusive namn som Darin, Orup, Europe och Carola.

OM Göta kanal

Göta kanal är ett av Sveriges största byggnadsverk och populäraste besöksmål, med 3 miljoner besökare varje år. AB Göta kanalbolag ägs av staten och ansvarar för att bevara och utveckla Göta kanal, samt för att skapa förutsättningar för turism längs kanalen. Farleden är öppen maj-september. 

Relevanta länkar

Göta kanal

Text & Bild

Text; Göta kanal
Bilden; Göta kanal öppnar säsongen den 7 maj. Foto; Jacob Sjöman – Licens: Medieanvändning