Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Succén Sommartorg åter på stan i Skövde

I sommar blir det återigen liv och rörelse på stan i Skövde när Sommartorg återkommer med aktiviteter för barn och unga. Något som är nytt för i år är en större invigning fredagen den 7 juni i samband med Junikalaset, utökade öppettider samt två nya aktiviteter.

Vi på LoveLaholm hittar ibland coola och trevliga inslag i andra småorters stadsliv som vi tipsar om. Tanken är ju att Laholms kommun och lokala företag kanske vill arrangera något liknande för att få lite liv och rörelse i innerstan och på torgen. Detta med Skövdes ”Sommartorg” låter kul, eller hur?

I sommar blir det återigen liv och rörelse på stan i Skövde när Sommartorg återkommer med aktiviteter för barn och unga. Något som är nytt för i år är en större invigning fredagen den 7 juni i samband med Junikalaset, utökade öppettider samt två nya aktiviteter.

Årets Sommartorg invigs med en extra festlig dag med kalastema. Glasskiosken på torget, Kulturenheten på Skövde kommun och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling bidrar med roliga händelser under dagen, säger Emma Edqvist, destinationsutvecklare på Skövde Citysamverkan/Next Skövde.

Sommartorg kan beskrivas som en sommarfest dit alla är välkomna hela sommaren. Här kan besökaren köra en pingismatch, tävla i fotbollsspelet eller ta det lugnt och bygga lego eller pyssla. Syftet är att skapa liv och rörelse i stadskärnan och att erbjuda gratisaktiviteter varje dag under sommarlovet. Sommartorg bidrar dessutom till ökad sysselsättning bland unga genom att skapa sommarjobb åt ca 20 ungdomar.

Sommartorg blev verkligen en succé förra året och det känns roligt att fortsätta med samma koncept och att få utveckla det. I år kan vi ha öppet två helger extra 7-9 juni samt 15-16 juni. Utifrån önskemål från förra sommaren kommer Sommartorg att ha öppet lite senare på dagarna och vi har utökat med nya de aktiviteterna twister och käpphästbana. Skövde Skateförening kommer dessutom att ställa sin skateramp på torget vecka 26-28 och flyttar då delar av sina aktiviteter till Sommartorg, säger Emma Edqvist.

Exempel på aktiviteter på Sommartorg:

Pingis, fotbollsspel, cornhole, 4 i rad, ansiktsmålning (fredagar), pyssel, lego, hoppa hage, käpphästhoppning, twister, hopprep, 3 i rad med mera.

Arrangörer Sommartorg

Skövde Citysamverkan arrangerar Sommartorg tillsammans med föreningar och företag/organisationer såsom Kulturarbetarcentrum, Friskis och Svettis samt Skövde skateförening. Vill du bidra med aktiviteter till Sommartorg? Kontakta då Emma Edqvist, Skövde Citysamverkan.

OM Skövde Citysamverkan

Skövde Citysamverkan jobbar för att stärka centrumkärnan i Skövde och se till att utvecklingen av den sker i en positiv anda mot mål och visioner. Skövde Citysamverkan är ett långsiktigt samarbete mellan Skövde kommun, fastighetsägare, Skövde Cityförening och Next Skövde. Här tar vi oss vidare och framåt på vårt sätt, som vi alltid har gjort, med nyfikenhet, lekfullhet och innovation som drivkraft. Ready, set, enjoy! Next Skövde – En del av Skövde kommun

Relaterade länkar

Sommartorg

Text & Bild

Text; Skövde Citysamverkan
Bild; Sommartorg Skövde. Foto: Tobias Andersson – Licens: Medieanvändning